Master website
 • nl
 • en
 • Master interieurarchitecte Isabelle richtte in dit huis twee verschillende zithoeken in. Perfecte voorbeelden voor vijf tips die je ook in jouw zithoek makkelijk kunt toepassen.

  1 - Ga voor comfort en intimiteit

  De zithoek is de ruimte in jouw huis die synoniem moet staan voor ontspanning. Niets heerlijker dan je even in die comfortabele en intieme cocon terug te trekken. Kies dus zitmeubelen waarin jij aangenaam zit, zoals de zwarte lederen fauteuil Longa van Label in deze zithoek. Dat de bewoners van dit huis comfort waarderen, blijkt wel uit de LC4 Chaise Longue in een andere ruimte.

  Intimiteit zit hem in de details. Een accessoire met de juiste uitstraling, een lamp die zorgt voor de perfecte verlichting of een tapijt met de gepaste weefpatronen en kleurcombinaties maken een ruimte extra huiselijk. Dat bewijst de Goose Eye Icon van Kasthall uit 100% wol hier wel.

  2 - Zorg voor voldoende doorkijk

  Heb je vanuit je zithoek een prachtig uitzicht op je tuin? Zorg er dan zeker voor dat dat niet geblokkeerd wordt door je zitmeubels. De Soft Dream sofa van Flexform heeft lage armen en de Pilot Chairs van Knoll kunnen ronddraaien, zodat je contact blijft houden met de tuin.

  Ook het fijne blad en de elegante pootjes van de ronde DePadova SEN salontafels zorgen voor extra transparantie. Hun ronde vormen maken het geheel bovendien wat minder streng en verwijzen al naar de natuur buiten.

  3 - Haal je tuin binnen

  Accessoires zorgen niet alleen voor intimiteit, ze vormen ook een vrolijke knipoog. De Birds van Architectmade en het notenhouten hondje van Kay Bojesen, nieuw in het Master assortiment, brengen op een ludieke manier opnieuw huis en tuin dichter bij elkaar. Ook het Thonet 1025 salontafeltje waar het hondje op staat, is van notenhout. En over honden gesproken: alle bewoners genieten van de prachtige tapijten, ook hond des huizes Pebbles.

  4 - Denk aan natuurlijke kleuren

  Een extra tip om je zithoek en je tuin met elkaar te verbinden: speel met de kleuren. Het cognackleurige leder van de zachte Pilot Chairs combineert perfect met de herfsttinten van buiten. En doen ook de lichtbruine plaid en het kussen van Hvid je niet denken aan vallende bladeren? De schapenvacht, het favoriete plekje in huis van Pebbles, is van E15.

  5 - Trek de details door

  Het zit ‘m in de details dus geef die alle aandacht die ze verdienen. De Soft Dream zit heerlijk maar de elegante basis in tuigleder houdt de zithoek ook luchtig. Ook wanneer je komt aanwandelen vanuit de keuken, met zicht op de ranke poot die een beetje naar binnenspringt. En de glanzende, zilveren draad van het Greta Shimmer tapijt van Kasthall past perfect bij de chromen details . Het geeft de ruimte net dat ‘tikkeltje extra’.

  Extra hulp nodig bij het inrichten van jouw zithoek?

  Bezoek onze showroom voor extra inspiratie, bijvoorbeeld in de ingerichte zithoeken. Of contacteer ons om samen aan jouw project te werken.

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  Aan de pure architectuur van een (nieuwbouw)woning warmte en kleur toevoegen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. We geven je enkele tips aan de hand van deze keuken en zithoek die werden ingericht door Master Meubel.

  Het bericht Realisatie: warmte en kleur in een nieuwbouw verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 21, 2020, 11:50 am

  Wie bij Master binnen wandelt, kan niet naast de Up5 met poef kijken. B&B Italia is een van de merken die vanaf het prille begin een plaats kregen in onze toonzaal. En ‘La Mama’ is na een halve eeuw nog steeds een van hun meest iconische stukken.

  Het bericht B&B Italia: ‘La Mama’ viert haar vijftigste verjaardag verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 15, 2020, 4:13 pm

  2019 was zonder twijfel een van de drukste jaren uit de meer dan dertig jaar lange geschiedenis van Master Meubel. Nu we met het nieuwe jaar ook een nieuwe start maken, blikken we terug en vooruit.

  Het bericht 2020, een nieuwe start voor Master Meubel verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 6, 2020, 5:26 pm

     

  Het bericht Auping actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 1, 2020, 3:18 pm

     

  Het bericht Hay actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: December 26, 2019, 12:06 pm

  De donkerste dagen van het jaar zijn ook de gezelligste. Laat je inspireren voor je feestdis door de feestelijke aankleding van twee tafels van het Nederlandse Arco, de robuuste Trestle en de ronde Slim.

  Het bericht Arco: feest vieren doen we aan tafel verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: December 17, 2019, 1:02 pm

  Donderdag 19 december ben je welkom in onze showroom voor de wintereditie van onze Pre-Sale Nocturne. Je vindt er toonzaalmodellen aan een scherpe prijs als voorbode van de wintersolden. Benieuwd? Wij lichten al een tipje van de sluier op!  

  Het bericht Een volledig interieur aan kleine prijzen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: December 10, 2019, 3:55 pm

  Evelien van kapsalon Epic Hair in het centrum van Turnhout wou wachtende klanten meer betrekken bij haar zaak. Master interieurarchitecte Isabelle creëerde met enkele stukken een zithoek die perfect aansluit bij de huisstijl van Epic Hair.

  Het bericht Realisatie: nieuwe zithoek voor kapsalon Epic Hair verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: December 5, 2019, 10:30 am

  Fritz Hansen is een van de vaandeldragers van het Deense design. De tijdloze collectie omvat zowel wereldberoemde klassiekers als hedendaagse ontwerpen. Maar hoe groei je van een eenvoudige schrijnwerkerij uit tot een internationaal merk? Het antwoord in vijf woorden.

  Het bericht Fritz Hansen: topdesign in vijf woorden verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 26, 2019, 10:00 am

  Barbara Standaert is nog steeds in de running voor een Henry van de Velde Gold Award in de categorie Habitat met het ontwerp voor haar Waterbench. Die prijkt al enkele maanden voor de ingang van Master Meubel.

  Het bericht Waterbench wint Henry van de Velde Award verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: Wouter
  Posted: November 25, 2019, 4:42 pm