Master website
 • nl
 • en
 • Master interieurarchitecte Isabelle richtte in dit huis twee verschillende zithoeken in. Perfecte voorbeelden voor vijf tips die je ook in jouw zithoek makkelijk kunt toepassen.

  1 - Ga voor comfort en intimiteit

  De zithoek is de ruimte in jouw huis die synoniem moet staan voor ontspanning. Niets heerlijker dan je even in die comfortabele en intieme cocon terug te trekken. Kies dus zitmeubelen waarin jij aangenaam zit, zoals de zwarte lederen fauteuil Longa van Label in deze zithoek. Dat de bewoners van dit huis comfort waarderen, blijkt wel uit de LC4 Chaise Longue in een andere ruimte.

  Intimiteit zit hem in de details. Een accessoire met de juiste uitstraling, een lamp die zorgt voor de perfecte verlichting of een tapijt met de gepaste weefpatronen en kleurcombinaties maken een ruimte extra huiselijk. Dat bewijst de Goose Eye Icon van Kasthall uit 100% wol hier wel.

  2 - Zorg voor voldoende doorkijk

  Heb je vanuit je zithoek een prachtig uitzicht op je tuin? Zorg er dan zeker voor dat dat niet geblokkeerd wordt door je zitmeubels. De Soft Dream sofa van Flexform heeft lage armen en de Pilot Chairs van Knoll kunnen ronddraaien, zodat je contact blijft houden met de tuin.

  Ook het fijne blad en de elegante pootjes van de ronde DePadova SEN salontafels zorgen voor extra transparantie. Hun ronde vormen maken het geheel bovendien wat minder streng en verwijzen al naar de natuur buiten.

  3 - Haal je tuin binnen

  Accessoires zorgen niet alleen voor intimiteit, ze vormen ook een vrolijke knipoog. De Birds van Architectmade en het notenhouten hondje van Kay Bojesen, nieuw in het Master assortiment, brengen op een ludieke manier opnieuw huis en tuin dichter bij elkaar. Ook het Thonet 1025 salontafeltje waar het hondje op staat, is van notenhout. En over honden gesproken: alle bewoners genieten van de prachtige tapijten, ook hond des huizes Pebbles.

  4 - Denk aan natuurlijke kleuren

  Een extra tip om je zithoek en je tuin met elkaar te verbinden: speel met de kleuren. Het cognackleurige leder van de zachte Pilot Chairs combineert perfect met de herfsttinten van buiten. En doen ook de lichtbruine plaid en het kussen van Hvid je niet denken aan vallende bladeren? De schapenvacht, het favoriete plekje in huis van Pebbles, is van E15.

  5 - Trek de details door

  Het zit ‘m in de details dus geef die alle aandacht die ze verdienen. De Soft Dream zit heerlijk maar de elegante basis in tuigleder houdt de zithoek ook luchtig. Ook wanneer je komt aanwandelen vanuit de keuken, met zicht op de ranke poot die een beetje naar binnenspringt. En de glanzende, zilveren draad van het Greta Shimmer tapijt van Kasthall past perfect bij de chromen details . Het geeft de ruimte net dat ‘tikkeltje extra’.

  Extra hulp nodig bij het inrichten van jouw zithoek?

  Bezoek onze showroom voor extra inspiratie, bijvoorbeeld in de ingerichte zithoeken. Of contacteer ons om samen aan jouw project te werken.

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  Krijg 20% korting op de hele collectie van Nanimarquina. Actie geldig van 1 t.e.m. 21 oktober 2020.

  Het bericht Nanimarquina actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: September 28, 2020, 6:38 pm

  Voor Magazine M vragen we telkens een andere kunstenaar naar zijn of haar interpretatie van de iconische foto van ons gebouw. Met hun opleiding tot architecten en hun voorliefde voor ambachtelijke kunst konden we moeilijk een betere match bedenken dan Donald Van Ruiten en Astrid Nieuwborg, samen het duo So Uncalled For.

  Het bericht Master Artists So Uncalled For, de link tussen architectuur en kunst verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: September 28, 2020, 5:49 pm

  Zuiverdere lucht, een gelukkiger gevoel, een mooier interieur: van de voordelen van groen en planten in huis moeten we je allicht niet meer overtuigen. Met deze tips en tricks geef je een aanzet voor je eigen urban jungle.

  Het bericht Groen in huis: tips en tricks om jouw eigen urban jungle te creëren verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: September 22, 2020, 12:29 pm

  Krijg 15% korting op de Elephant Lounge Chair en Elephant Stool.

  Het bericht NORR11 actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: September 21, 2020, 8:33 am

  Het Duitse COR doet haar Latijnse naam eer aan. Het laat haar hart zien in tijden die voor iedereen moeilijk zijn. Hun nieuwste meubels komen volledig tot hun recht in zowel grote als kleine ruimtes. “Neem dus plaats en verander je zitgewoontes.”

  Het bericht Nieuw van COR: “Klein is prachtig!” verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: September 14, 2020, 7:44 am

  Over twee weken gaat het academiejaar van start. Ben je ook volop bezig met de inrichting van een studentenkot of studentenkamer? Laat je inspireren door dit kleurrijk voorbeeld uit onze showroom.

  Het bericht Een kleurrijk studentenkot verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: September 7, 2020, 2:41 pm

  De Slim tafel bestaat 15 jaar en dát moet gevierd worden. Ontvang kortingen op de Slim en Slim+ van 01.09.2020 tot 01.05.2021 .

  Het bericht Arco actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: September 1, 2020, 10:47 am

  Wie een zittend beroep heeft – en zo zijn er steeds meer mensen – brengt heel wat uren op zijn of haar bureaustoel door. Maar ook wanneer je hem enkel gebruikt om even mails te beantwoorden, is de keuze van het juiste zitmeubel essentieel. Met deze tips stel je je eigen verlanglijst samen en ontdek […]

  Het bericht Zo vind je jouw perfecte bureaustoel verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: September 1, 2020, 6:42 am

  Elke maand vind je op onze website een interieur met Master meubilair. Niet alleen om te tonen wat we doen, ook om tips en inspiratie te bieden. Niet alleen van wat goed is, ook van wat niet fout is. Deze maand: vijf interieurmythes die je niet zomaar voor waar mag aannemen.

  Het bericht Realisatie: vijf interieurmythes ontkracht verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: August 17, 2020, 7:02 am

  Natuurlijk koop je design omdat je het mooi vindt, omdat het iets over jezelf zegt. Maar echte klassiekers zijn ook het investeren waard omdat ze hun waarde behouden. Bovendien maakt het verhaal het object nog mooier. Ontdek deze 5 tips in onze showroom.

  Het bericht Investeren in design: 5 verrassende verhalen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: August 11, 2020, 7:34 am