Master website
 • nl
 • en
 • Voor een rustig gelegen nieuwbouwwoning in Grobbendonk kregen we de duidelijke opdracht om hedendaags design en harmonie te combineren tot een interieur dat rust uitstraalt. Voor het gezin met twee hardwerkende ouders en drie kinderen was die rustige uitstraling een enorm belangrijk punt.

  Korte rondleiding

  Het gelijkvloers van de woning is één aaneengesloten ruimte met onder andere een keuken, eetkamer en televisiehoek. Dankzij mobiele tussenschotten kunnen aparte ruimtes gecreëerd worden maar de open ruimte geniet de voorkeur.

  Qua inrichting werd er overal gewerkt in het wit en werden terugkerende natuurlijke materialen gebruikt, waaronder de prachtige Bianco Statuario natuursteen voor de keuken, de badkamer en de trap.

  Design met de hulp van Master Meubel

  Enkele jaren geleden richtten de huidige bewoners hun vorige huis in met de hulp van Master Meubel. De kwaliteit, dienstverlening en klantenservice die ze hier kregen is hen bijgebleven zodat ze ook voor dit project naar Turnhout trokken.

  Onze interieurarchitecte Isabelle bood de bewoners een helpende hand in onze showroom. Daarnaast bracht ze een bezoek aan het huis om te bekijken welke kleuren het beste zouden werken en welke stoffen er bijvoorbeeld zouden passen bij de raambekleding.

  Het eindresultaat

  De keuken en eetkamer

  Isabelle stelde verschillende design stoelen, tafels en zetels voor maar gaf ook raad op het vlak van accessoires. Zo vonden verschillende stukken van When Objects Work hun plaatsje in dit huis: de Bowl van John Pawson in de keuken en de Pottery met eiken deksel in de eetkamer.

  In de eetkamer kan je rond de robuuste houten tafel de Eames Plastic Armchairs (DAW) van Vitra terugvinden: een vernieuwde versie van de legendarische Fiberglass Chair.

  De zithoek

  In het verlengde van de eetkamer is er een zithoek met uitzicht op de tuin. De Eames Lounge Chair met bijpassende poef van Vitra staat hier perfect bij de gezellige open haard. Nog in de zithoek is het ’s avonds aangenaam lezen dankzij de Lumina Daphine Terra staande lamp en de Chemise canapé van het Italiaanse Living Divani.

  De vormgeving van de eetkamer werd subtiel doorgetrokken met de grote Tense werktafel van MDF Italia. De stoelen zijn dezelfde Vitra Eames Plastic stoelen als in de eetkamer, en de charmante set van drie Caillou vaasjes is ook van When Objects Work. Naast de werktafel bevindt zich de televisiehoek met de Extrasoft sofa van Living Divani.

  Kelder als ontspanningsruimte

  Via de trap in de inkomhal komen we in de kelder, die volledig werd ingericht als ontspanningsruimte. Het gebruik van warme kleuren zorgt hier onmiddellijk voor een intieme sfeer. De absolute eyecatcher is ongetwijfeld de wijnkelder: deze is aan drie zijden voorzien van een glazen wand. Naast de wijnkelder staat, onder het licht van een monumentale lamp, de grote ronde S-Table van MDF Italia in combinatie met de Flow Slim Armchairs. In een aparte cinemaruimte vinden we de Neowall sofa van Living Divani en twee heerlijke Plux Butterfly fauteuils.

  Design op de bovenverdieping

  Boven vinden we tenslotte de Egg fauteuil met poef van Fritz Hansen, het Charles bed van B&B Italia en de Daphine Terra nachtlampjes van Lumina in de slaapkamer. In de werkkamer werd gekozen voor een ruime, functionele inrichting met de Flow Slim Armchair van MDF Italia als bureaustoel en een knalrode Plywood Group LCW fauteuil van Vitra ter ontspanning - stuk voor stuk afkomstig van Master Meubel.

  Het eindresultaat is een prachtige woning waarin design, rust en functionaliteit centraal staan en waar elk lid van het gezin zijn eigen plekje kan vinden. Droom jij ook van een prachtig interieur als dit? Dan ben je aan het goede adres bij Master Meubel - breng zeker eens een bezoek aan onze showroom in Turnhout, waar onze interieurarchitecten je met plezier verder helpen met de inrichting van jouw interieur!

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  6 oktober 2020 was de honderdste geboortedag van de Italiaanse meester Vico Magistretti, die in 2006 overleed. Fritz Hansen brengt met een gelimiteerde editie van de iconische Carimate stoel een treffende hommage.

  Het bericht Fritz Hansen eert Vico Magistretti en zijn Carimate stoel verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 23, 2020, 7:35 am

  We gaan ongetwijfeld een van de meest bevreemdende eindejaarsperiodes ooit tegemoet. Kerstfeesten met de hele familie, massaal aftellen naar het nieuwe jaar, genieten van een glühwein bij de kerstboomverbranding: de winter lijkt wel uitgesteld tot volgend jaar. Master Meubel heeft echter alles in huis om het ook thuis buiten gezellig te maken. We houden het […]

  Het bericht Gezellig samen buiten in de winter verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 16, 2020, 6:24 pm

  Een jaar na de opening hebben we onze slaapstudio helemaal vernieuwd. Je ontdekt er matrassen, boxsprings, lattenbodems en nog veel meer. Zolang je onze matrassen niet in de showroom kunt uitproberen, heb je de mogelijkheid om dat thuis te doen. Laat je alvast inspireren door de keuzes van ons team.

  Het bericht Exclusieve preview: ontdek onze nieuwe slaapstudio verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 16, 2020, 9:39 am

  In de Master showroom vind je design meubilair uit de vier windhoeken. Maar we beschikken ook over een team interieurarchitecten en vaklui in de Master Ateliers. Samen bieden ze je een volledige service, van advies bij je eerste plannen tot de laatste afwerking. Voor deze modernistische villa haalden we samen met de bewoners letterlijk en […]

  Het bericht Realisatie: Met respect voor de bestaande architectuur verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 9, 2020, 9:04 am

  Aaah, de herfst! Heerlijk seizoen om je in je cocoon te nestelen en te kijken hoe de bomen hun bladeren verliezen. Voor wie dit klinkt als een dagdroom, heeft Jori de Daydreamer uitgebracht. Ontdek hem nu in onze showroom!

  Het bericht Daydreamer: ode van Jori aan de nestelaar, nu in de Master showroom verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 3, 2020, 6:41 pm

  Geniet nu van de Home stories acties van Vitra. Acties geldig van 1 november 2020 tot 31 januari 2021.

  Het bericht Vitra acties verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 25, 2020, 6:58 am

  Je vindt voortaan in onze toonzaal het Master Appartement. Ingericht zoals een echt appartement, met keuken, woonkamer met openhaard en meer. Ook op kleine oppervlakken kun je een verbluffend interieur inrichten.

  Het bericht Laat je inspireren door het Master Appartement verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 20, 2020, 1:01 pm

  Opdat jij gezellig zou kunnen tafelen met de feestdagen biedt Walter Knoll nu een korte levertermijn aan op de  Sheru chair. De levertermijn bedraagt nu 3 weken vanaf bestelling.

  Het bericht Walter Knoll actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 20, 2020, 8:11 am

  De FM06 fauteuil is de rest van het jaar, tot 31 december 2020 verkrijgbaar met 15% korting en de Wire FM06 zwart/wit met standaard stoffering (zwart/mineral) is nu in 1 week leverbaar.

  Het bericht Pastoe actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 20, 2020, 8:04 am

  Het najaar in onze Master Shop, waar je alle design accessoires van je dromen vindt, ziet er prachtig uit. We trokken naar Denemarken en keerden terug met onder meer elegante kaarsen, houten aapjes en beeldjes om cadeau te geven.

  Het bericht Denemarken boven in de Master Shop: kaarsen, aapjes en beeldjes verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 19, 2020, 8:01 am