Master website
 • nl
 • en
 • Master Meubel maakt het droominterieur van haar klanten waar. Of die klant nu een particulier, een architect of een succesvolle entertainmentgroep is. Master interieurarchitecten Hans en Isabelle vertellen hoe de inrichting van de Churchill Club, een exclusief restaurant voor de spektakelmusical 40-45, tot stand kwam.

  Studio 100 nam zelf contact op met Master Meubel voor de uitwerking van de Churchill Club. “In het begin was de vraag nog redelijk abstract”, vertellen Hans en Isabelle. “We wisten dat Studio 100 een ‘vipper dan vip’-ruimte wou voor 40-45, een musical die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor de eerste vergadering hebben we drie moodboards gemaakt. Daarvoor baseerden we ons op kleuren en materialen uit die periode.”

  Het Master team zat eind maart voor het eerst samen met Gert Verhulst en Sergio Herman in AIRrepublic, het restaurant van Sergio in de jachthaven van Cadzand. “Gert en Sergio hebben ons duidelijk gezegd wat hun verwachtingen waren. Die brainstorm van zes uur is de basis geworden van ons ontwerp.”

  Tijdens het uittekenen van een interieur houden de architecten waar mogelijk rekening met de wensen van de opdrachtgever. “In de Churchill Club was circulatie bijvoorbeeld belangrijk. Daarom lopen de ruimtes subtiel in elkaar over. Tegelijk kunnen ze van elkaar gescheiden worden door het gordijnsysteem centraal in het restaurant.”

  Proces

  Het voorontwerp van Hans en Isabelle werd relatief snel goedgekeurd door Gert en Sergio. “Uiteraard hebben zij nog suggesties gedaan en zijn ze betrokken gebleven. Het is een proces waar je doorheen gaat. Gert vond bijvoorbeeld de sfeer en het comfort belangrijk.”

  De opvoeringen van 40-45 vinden plaats in een pop-uptheater. “Maar de Churchill club gaat een lange periode intensief gebruikt worden”, vertellen Hans en Isabelle. “Daarmee hebben we ook rekening gehouden. De klant geeft ons input, wij denken verder mee vanaf nul. Iedereen krijgt een persoonlijke benadering.”

  Op maat

  Een vormgeving op maat dus, dankzij de creativiteit van de interieurarchitecten, de ruime keuze van meubilair uit de verschillende collecties en de flexibiliteit van het Master Atelier. “Banken, de toog, tabletten, de bar, dat is allemaal in het atelier op maat gemaakt. Ook de behangwerken hebben we zelf uitgevoerd. Wij zorgden voor de beste combinaties van vormen, materialen, stoffen, leders en lakkleuren.”

  Half september werd de Churchill Club opgeleverd. “Een realisatie op korte termijn dus, die enkel mogelijk was dankzij de aangename samenwerking met Studio 100. Tijdens de levering en de plaatsing van de meubels waren we zelf ter plaatse. Daar willen we steeds absoluut bij zijn, om te finetunen op het laatste moment. Zoals Sergio ons op het hart drukte: de perfectie schuilt in de details.”

   

  Bekijk meer foto's van de Churchill Club hieronder.
  Een uitgebreide versie van dit artikel vind je ook in ons tweede Magazine M.
  Zelf een (groots) interieurproject op stapel? Contacteer ons met al je vragen.

  Gallery Widget

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  Dankzij haar vloeiende paddenstoelvorm is de Panthella lamp de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een onmiddellijk herkenbaar designicoon. Om dat te vieren, brengt Louis Poulsen een nieuw formaat en een nieuwe afwerking van de Panthella Tafel naar jouw interieur.

  Het bericht 50 jaar Panthella lamp: Louis Poulsen presenteert nieuwe versies verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 10:56 am

  Profiteer nu van de Wintersale bij Auping en geniet van superzachte voordelen op de volledige collectie. Deze actie is geldig tot en met 14 februari 2021.

  Het bericht Auping acties verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 9:10 am

  Geniet nu van korting op het model DS-17 en model DS-450.

  Het bericht Desede acties verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 8:21 am

  Krijg 15% korting op de bestsellers van Ligne Roset in de Kvadrat stoffen. Actie geldig van 9 t.e.m. 24 januari 2021.

  Het bericht Ligne Roset actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 7, 2021, 11:38 am

  2020 was een jaar dat we niet snel gaan vergeten. Net dat gaan we wel doen. Onze focus gaat helemaal op dit nieuwe jaar. Een jaar waarin we je alle facetten van Master Meubel leren kennen. Ontdek ze nu in onze nieuwe bedrijfsfilm.

  Het bericht Bye bye 2020, hello 2021: een nieuw jaar, een nieuwe bedrijfsfilm! verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 4, 2021, 10:38 am

  We kijken allemaal uit naar de eindejaarsfeesten. En misschien wel nog meer naar het einde van 2020. Verlekker je alvast in stijl op het nieuwe jaar met deze exclusieve vooruitblik naar onze wintersolden.

  Het bericht Zo begin je aan 2021 in stijl verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: Wouter
  Posted: December 30, 2020, 10:26 am

  Krijg nu tijdelijk korting op de sofa ‘model George’ van Linteloo. Actie geldig t.e.m. 31 maart 2021.

  Het bericht Linteloo actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: December 26, 2020, 2:59 pm

  Als er een perfect moment is om de gezellige Deense ‘hygge’-lifestyle te omarmen, dan wel het eindejaar. Ontwerpen uit het Deense design, in jouw interieur en onder jouw kerstboom, maken het plaatje af. Maar vanwaar komen de lijnen in het Hammershøi-servies en de strepen op de Omaggio-vazen van Kähler en naar wie werd Songbird Georg […]

  Het bericht Rosendhal Group: kerstcadeaus met een verhaal verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: December 8, 2020, 8:28 am

  Grootse familiefeesten zitten er dan niet in, dat betekent niet dat het thuis niet gezellig mag zijn met het eindejaar in aantocht. Maar hoe kleed je een dressoir of console prachtig aan? Maak gebruik van deze drie handige tips.

  Het bericht Maak het gezellig thuis: Drie Master tips om jouw dressoir te stylen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 30, 2020, 2:34 pm

  6 oktober 2020 was de honderdste geboortedag van de Italiaanse meester Vico Magistretti, die in 2006 overleed. Fritz Hansen brengt met een gelimiteerde editie van de iconische Carimate stoel een treffende hommage.

  Het bericht Fritz Hansen eert Vico Magistretti en zijn Carimate stoel verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 23, 2020, 7:35 am