Master website
 • nl
 • en
 • Master Meubel draagt de kunsten een warm hart toe. In onze toonzaal vindt u regelmatig nieuwe werken die uw interieur net dat tikkeltje meer geven. Voor Magazine M werken we samen met telkens een andere kunstenaar. Ditmaal is dat de Turnhoutse schilder Marc Bogaerts.

  Meubelen balanceren prachtig op de dunne scheidingslijn tussen handig gebruiksvoorwerp en iconisch kunstwerk. Master Meubel gaat dan ook al jaren nauwe samenwerkingen aan met kunstenaars. Van de kubus in onze voortuin van Victor Ramirez over de keramieken beelden van Dominique Pouchain tot de talloze schilderijen aan de muren van onze showroom: voorbeelden legio. De samenwerking gaat vaak ook verder: de kunstenaars krijgen bijvoorbeeld de kans om een werk op maat van het interieur van een klant te creëren.

  De cover van dit tweede Magazine M werd gemaakt door Marc Bogaerts. “Het is een impressie van Master Meubel waarvoor ik me heb laten inspireren door de foto van de buitenkant van het gebouw op het vorige Magazine”, vertelt de Turnhoutse kunstenaar. “Ik zat zelf in een moeilijke periode toen ik dit schilderij maakte. Daardoor heb ik in het begin mezelf wat geforceerd.”

  “Maar uiteindelijk heb ik veel plezier gehad met het maken van dit werk. Het heeft mij persoonlijk geholpen. Ik ben tevreden met het resultaat en was ook blij met de positieve reacties van de mensen van Master Meubel.” Voor de volgende editie van Magazine M gaat Master opnieuw in zee met een kunstenaar, die in zijn of haar discipline zijn of haar interpretatie van onze winkel geeft.

  Monumentale werken in de showroom

  Marc Bogaerts is de winnaar van de Prijs van de stad Turnhout 2012. Hij maakte de afgelopen jaren naam voor zichzelf met zijn Randverschijningen, verschillende tentoonstellingen met abstracte schilderijen. Maar hij heeft zich niet altijd geconcentreerd op tweedimensionaal werk. “Vroeger maakte ik levensgrote keramieken beelden. Maar ik ben allergisch geworden voor de glazuren waarmee je de keramiek moet behandelen. Bovendien was ik steeds aan het sleuren met mijn beelden. Andere kunstenaars zag ik een schilderij tegen de muur hangen en klaar is kees. Ik schilderde en tekende vroeger ook maar de voorbije jaren heb ik me er echt volledig op toegelegd.”

  Nieuwsgierige klanten ontdekken in de Master showroom momenteel zes monumentale werken van Marc. “Ik heb zelf niet rechtstreeks iets met interieurvormgeving. In een vorig leven was ik wel decorontwerper voor theatergezelschap Het Gevolg in Turnhout. Mijn schilderen moet je op je laten inwerken, iedereen kan zijn eigen invulling geven aan de dingen die tevoorschijn komen of net verborgen blijven. Ze hangen op mooie plaatsen in de toonzaal. Al zou ik ze er liever niet te lang zien hangen, ze mogen gerust verkocht geraken (lacht).”

  Meer Magazine M?

  Lees onze inspiratiegids hier online.

  Of vraag je fysiek exemplaar aan.

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  Dankzij haar vloeiende paddenstoelvorm is de Panthella lamp de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een onmiddellijk herkenbaar designicoon. Om dat te vieren, brengt Louis Poulsen een nieuw formaat en een nieuwe afwerking van de Panthella Tafel naar jouw interieur.

  Het bericht 50 jaar Panthella lamp: Louis Poulsen presenteert nieuwe versies verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 10:56 am

  Profiteer nu van de Wintersale bij Auping en geniet van superzachte voordelen op de volledige collectie. Deze actie is geldig tot en met 14 februari 2021.

  Het bericht Auping acties verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 9:10 am

  Geniet nu van korting op het model DS-17 en model DS-450.

  Het bericht Desede acties verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 8:21 am

  Krijg 15% korting op de bestsellers van Ligne Roset in de Kvadrat stoffen. Actie geldig van 9 t.e.m. 24 januari 2021.

  Het bericht Ligne Roset actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 7, 2021, 11:38 am

  2020 was een jaar dat we niet snel gaan vergeten. Net dat gaan we wel doen. Onze focus gaat helemaal op dit nieuwe jaar. Een jaar waarin we je alle facetten van Master Meubel leren kennen. Ontdek ze nu in onze nieuwe bedrijfsfilm.

  Het bericht Bye bye 2020, hello 2021: een nieuw jaar, een nieuwe bedrijfsfilm! verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 4, 2021, 10:38 am

  We kijken allemaal uit naar de eindejaarsfeesten. En misschien wel nog meer naar het einde van 2020. Verlekker je alvast in stijl op het nieuwe jaar met deze exclusieve vooruitblik naar onze wintersolden.

  Het bericht Zo begin je aan 2021 in stijl verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: Wouter
  Posted: December 30, 2020, 10:26 am

  Krijg nu tijdelijk korting op de sofa ‘model George’ van Linteloo. Actie geldig t.e.m. 31 maart 2021.

  Het bericht Linteloo actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: December 26, 2020, 2:59 pm

  Als er een perfect moment is om de gezellige Deense ‘hygge’-lifestyle te omarmen, dan wel het eindejaar. Ontwerpen uit het Deense design, in jouw interieur en onder jouw kerstboom, maken het plaatje af. Maar vanwaar komen de lijnen in het Hammershøi-servies en de strepen op de Omaggio-vazen van Kähler en naar wie werd Songbird Georg […]

  Het bericht Rosendhal Group: kerstcadeaus met een verhaal verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: December 8, 2020, 8:28 am

  Grootse familiefeesten zitten er dan niet in, dat betekent niet dat het thuis niet gezellig mag zijn met het eindejaar in aantocht. Maar hoe kleed je een dressoir of console prachtig aan? Maak gebruik van deze drie handige tips.

  Het bericht Maak het gezellig thuis: Drie Master tips om jouw dressoir te stylen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 30, 2020, 2:34 pm

  6 oktober 2020 was de honderdste geboortedag van de Italiaanse meester Vico Magistretti, die in 2006 overleed. Fritz Hansen brengt met een gelimiteerde editie van de iconische Carimate stoel een treffende hommage.

  Het bericht Fritz Hansen eert Vico Magistretti en zijn Carimate stoel verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 23, 2020, 7:35 am