Master website
 • nl
 • en
 • Kunst en design zijn onlosmakelijk met elkaar verweven. Daarom vind je in de showroom van Master Meubel niet alleen designmeubelen, we stellen ook met de regelmaat van de klok kunst tentoon. Zo werken we bijvoorbeeld vaak samen met de Chileense kunstenaar Victor Ramírez.

  Ramírez’ kunst kent vele gezichten

  Victor Ramírez is afkomstig uit Chili maar vertrok daar in 1975, toen Pinochet er aan de macht was. Ramírez vestigde zich in de creatieve metropool Barcelona en werkte ondertussen ook al in landen als Duitsland, Mexico en België. Deze woelige levensloop heeft een grote invloed op zijn kunstwerken, die door het expressieve kleurgebruik en de vaak forse afmetingen een duidelijk punt maken.

  De kunst van Ramírez kent dan ook vele gezichten: van meer grafisch artwork tot picturale, abstracte schilderijen en publieke installaties. Onlangs ontwierp hij nog een opvallende lichtgevende container voor de tuin van de Sint-Pauluskerk in Antwerpen. Met dit kunstwerk wil Ramírez de gedachte levend houden aan alle overleden vluchtelingen; een krachtig signaal naar elke voorbijganger.

  Samenwerking tussen Victor Ramírez en Master Meubel

  Ook bij Master Meubel is Ramírez dus geen onbekende. Zo werkten we reeds samen binnen het kader van “Turnhout, Cultuurstad van Vlaanderen” in 2012. Het resultaat hiervan kan je bewonderen aan de straatkant van onze showroom: een kubus met de naam “Kleur” die balanceert op één punt en van binnenuit belicht wordt. Elke zijde werd door Ramírez beschilderd en straalt zo zijn subtiele handtekening uit.

  Daarnaast stockeren we ook een aantal van zijn schilderijen, die we geregeld exposeren in onze toonzaal. Aarzel niet en kom zeker eens langs als je de expressieve kunstwerken van Victor Ramírez zelf wil ontdekken.

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  Dankzij haar vloeiende paddenstoelvorm is de Panthella lamp de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een onmiddellijk herkenbaar designicoon. Om dat te vieren, brengt Louis Poulsen een nieuw formaat en een nieuwe afwerking van de Panthella Tafel naar jouw interieur.

  Het bericht 50 jaar Panthella lamp: Louis Poulsen presenteert nieuwe versies verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 10:56 am

  Profiteer nu van de Wintersale bij Auping en geniet van superzachte voordelen op de volledige collectie. Deze actie is geldig tot en met 14 februari 2021.

  Het bericht Auping acties verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 9:10 am

  Geniet nu van korting op het model DS-17 en model DS-450.

  Het bericht Desede acties verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 8:21 am

  Krijg 15% korting op de bestsellers van Ligne Roset in de Kvadrat stoffen. Actie geldig van 9 t.e.m. 24 januari 2021.

  Het bericht Ligne Roset actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 7, 2021, 11:38 am

  2020 was een jaar dat we niet snel gaan vergeten. Net dat gaan we wel doen. Onze focus gaat helemaal op dit nieuwe jaar. Een jaar waarin we je alle facetten van Master Meubel leren kennen. Ontdek ze nu in onze nieuwe bedrijfsfilm.

  Het bericht Bye bye 2020, hello 2021: een nieuw jaar, een nieuwe bedrijfsfilm! verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 4, 2021, 10:38 am

  We kijken allemaal uit naar de eindejaarsfeesten. En misschien wel nog meer naar het einde van 2020. Verlekker je alvast in stijl op het nieuwe jaar met deze exclusieve vooruitblik naar onze wintersolden.

  Het bericht Zo begin je aan 2021 in stijl verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: Wouter
  Posted: December 30, 2020, 10:26 am

  Krijg nu tijdelijk korting op de sofa ‘model George’ van Linteloo. Actie geldig t.e.m. 31 maart 2021.

  Het bericht Linteloo actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: December 26, 2020, 2:59 pm

  Als er een perfect moment is om de gezellige Deense ‘hygge’-lifestyle te omarmen, dan wel het eindejaar. Ontwerpen uit het Deense design, in jouw interieur en onder jouw kerstboom, maken het plaatje af. Maar vanwaar komen de lijnen in het Hammershøi-servies en de strepen op de Omaggio-vazen van Kähler en naar wie werd Songbird Georg […]

  Het bericht Rosendhal Group: kerstcadeaus met een verhaal verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: December 8, 2020, 8:28 am

  Grootse familiefeesten zitten er dan niet in, dat betekent niet dat het thuis niet gezellig mag zijn met het eindejaar in aantocht. Maar hoe kleed je een dressoir of console prachtig aan? Maak gebruik van deze drie handige tips.

  Het bericht Maak het gezellig thuis: Drie Master tips om jouw dressoir te stylen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 30, 2020, 2:34 pm

  6 oktober 2020 was de honderdste geboortedag van de Italiaanse meester Vico Magistretti, die in 2006 overleed. Fritz Hansen brengt met een gelimiteerde editie van de iconische Carimate stoel een treffende hommage.

  Het bericht Fritz Hansen eert Vico Magistretti en zijn Carimate stoel verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 23, 2020, 7:35 am