Master website
 • nl
 • en
 • Verilin mag voor het derde opeenvolgende jaar een prestigieuze Henry van de Velde Award op de schoorsteen bijzetten. Het innovatieve, West-Vlaamse linnen vind je ook in de Master showroom.

  Over de Awards

  De Henry van de Velde Awards zijn de grootste designprijzen van België. Ze worden in tien verschillende categorieën uitgereikt door Flanders District of Creativity, een initiatief van de Vlaamse regering dat bedrijfsinnovatie stimuleert. Ze werden genoemd naar wijlen Henry Van de Velde, een van de meest toonaangevende Vlaamse architecten.

  Over Verilin

  Verilin produceert al sinds 1956 luxueus huislinnen en decoratiestoffen. Onder leiding van kleindochter Ilse Dedeken, haar man René Schepers en haar zus Anne-Sophie Dedeken is Verilin uitgegroeid tot een wereldspeler.

  Samenwerkingen met kunstenaars en ontwerpers en investeringen in nieuwe machines zorgen er voor dat het bedrijf steeds innovatief blijft. Klanten zijn onder meer koningshuizen, presidenten en toprestaurants in binnen- en buitenland.

  In 2015 en 2016 sleepte Verilin al het Henry van de Velde label, een kwaliteitslabel voor ontwerpers en bedrijven, in de wacht. Nu behaalden ze de Company Award, zowat de hoogste bekroning voor een bedrijf dat excelleert met zijn design creaties, voor hun Tableskin collectie.

  Ilse Dedeken over Tableskin

  Lore Langendries is een sieradenontwerpster die draagbare objecten maakt van dierenhuiden. Een van de weinige dingen waarvoor we die harige dierenhuiden niet gebruiken, is als tafelkleedmateriaal, omdat dat meestal onsmakelijke associaties oproept.

  Met dit ontwerp wilde ze het taboe doorbreken door van een dierenhuid een textiel te maken. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om pixels van een grafisch bestand, gebaseerd op een foto, om te zetten in een verzameling van tafel- en bedlinnen, waarin de zachte haren tegen een witte achtergrond verschijnen.”

  De jury over Verilin

  “Om deze pure, authentieke producten te creëren, combineert het familiebedrijf uit Kortrijk 60 jaar vakmanschap met een sterke drang naar innovatie. Verilin is ook een 100% lokaal, Belgisch verhaal.

  De derde generatie, Ilse en Anne-Sophie Dedeken, heeft zich gespecialiseerd in op bestelling gemaakte producten. Ze ontvangen regelmatig bestellingen van bekroonde sterrenkoks, kunstenaars en ontwerpers.

  De jury werd overtuigd door Verilins aanzienlijke investeringen in baanbrekend, innovatief onderzoek. De nieuwe weefgetouwen bieden nieuwe mogelijkheden, waardoor ze een unieke positie hebben in de markt.”

  Ontdek Verilin in de Master showroom

  Veel van de bedden in onze toonzaal zijn opgedekt met lakens van Verilin. Bezoek ons en ontmoet de winnaar van de Henry van de Velde award live.

   

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  We hebben er een maand langer op moeten wachten maar nu zijn ze onmiskenbaar in aantocht: de zomersolden! In augustus ontdek je bij Master Meubel designklassiekers met korting. Wij pikten er alvast enkele favorieten uit.

  Het bericht De Master zomersolden, van kleurexplosies tot stijlvol zwart verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: July 27, 2020, 6:55 am

  Je tuin en terras zijn een rechtstreeks ticket naar dat heerlijke vakantiegevoel. We verzamelden alles voor die zalige zomeravonden en goten het in een handig boodschappenlijstje.

  Het bericht Zo breng je lange zomeravonden buiten in stijl door verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: July 21, 2020, 9:46 am

  Deze klanten wilden een kleurrijk nieuw interieur voor hun woonkamer. Een mooi voorbeeld van hoe een geslaagd resultaat enkel mogelijk is door samen een weg af te leggen.

  Het bericht Realisatie in Rotterdam: het proces en het resultaat verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: July 14, 2020, 8:51 am

  Meer dan 25 jaar geleden richtte Jan Te Lintelo zijn eigen merk op. Vandaag brengt Linteloo ontwerpen van grote namen zoals Paola Navona en Piet Boon op de markt. Te Lintelo neemt nooit een blad voor de mond en heeft een duidelijke visie op zijn specialiteit, zoals blijkt uit deze uitspraken.

  Het bericht Linteloo in quotes: “Onze sofa’s zijn om op te leven” verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: July 9, 2020, 5:44 am

  Kom tot rust bij jou thuis. Geniet nu van zomerse voordelen op de volledige collectie van Auping. Ontdek de voorwaarden in onze showroom.

  Het bericht Auping actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: July 1, 2020, 6:32 am

  Een huis inrichten kan op korte tijd maar je interieur kan ook door de jaren heen evolueren. Deze klanten combineren onder meer Afrikaanse kunst, eigen keramiek, vintage klassiekers, moderne raambekleding en nieuw meubilair.

  Het bericht Realisatie: keramiek, kunst en klassiekers verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: June 30, 2020, 6:24 am

  Zoals we de voorbije maanden de nabijheid van de natuur plots beseften, zo gaan we de komende maanden ongetwijfeld de geneugten van een vakantie in eigen land ontdekken. Dankzij deze boeken uit onze Master Shop ben je helemaal voorbereid voor de perfecte staycation. Maar ze zijn ook ideaal leesvoer voor thuis. Enjoy!

  Het bericht Haal alles uit je staycation met deze 5 boekentips verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: June 15, 2020, 12:31 pm

  Carlo Mollino was een Italiaans architect en ontwerper die in 1973 overleed. Dankzij Aurelio Zanotta, stichter van het bekende Italiaanse designmerk, is zijn meubilair vandaag nog te bewonderen in kantoren en woningen. Ontdek samen met ons het merk Zanotta.

  Het bericht Herontdek Carlo Mollino samen met Zanotta verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: June 9, 2020, 5:49 pm

  Juni is de openingsmaand van de Vitra Partner Store Antwerp. Schrijf je nu in en ontdek de volledig heringerichte showroom. De interieurinrichting en enkele van de vaste elementen werden ontworpen door Master Meubel.

  Het bericht Realisatie: Welkom in de nieuwe Vitra Partner Store! verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: June 1, 2020, 3:09 pm

  Dit weekendverblijf aan de kust laat perfect zien waarom het een goed idee is om ons zo vroeg mogelijk bij je plannen te betrekken. Samen met de klant dachten we niet alleen na over het meubilair maar ook over de indeling van de beschikbare ruimte.

  Het bericht Realisatie: pied à terre à la plage verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: May 29, 2020, 5:53 am