Master website
 • nl
 • en
 • Verilin mag voor het derde opeenvolgende jaar een prestigieuze Henry van de Velde Award op de schoorsteen bijzetten. Het innovatieve, West-Vlaamse linnen vind je ook in de Master showroom.

  Over de Awards

  De Henry van de Velde Awards zijn de grootste designprijzen van België. Ze worden in tien verschillende categorieën uitgereikt door Flanders District of Creativity, een initiatief van de Vlaamse regering dat bedrijfsinnovatie stimuleert. Ze werden genoemd naar wijlen Henry Van de Velde, een van de meest toonaangevende Vlaamse architecten.

  Over Verilin

  Verilin produceert al sinds 1956 luxueus huislinnen en decoratiestoffen. Onder leiding van kleindochter Ilse Dedeken, haar man René Schepers en haar zus Anne-Sophie Dedeken is Verilin uitgegroeid tot een wereldspeler.

  Samenwerkingen met kunstenaars en ontwerpers en investeringen in nieuwe machines zorgen er voor dat het bedrijf steeds innovatief blijft. Klanten zijn onder meer koningshuizen, presidenten en toprestaurants in binnen- en buitenland.

  In 2015 en 2016 sleepte Verilin al het Henry van de Velde label, een kwaliteitslabel voor ontwerpers en bedrijven, in de wacht. Nu behaalden ze de Company Award, zowat de hoogste bekroning voor een bedrijf dat excelleert met zijn design creaties, voor hun Tableskin collectie.

  Ilse Dedeken over Tableskin

  Lore Langendries is een sieradenontwerpster die draagbare objecten maakt van dierenhuiden. Een van de weinige dingen waarvoor we die harige dierenhuiden niet gebruiken, is als tafelkleedmateriaal, omdat dat meestal onsmakelijke associaties oproept.

  Met dit ontwerp wilde ze het taboe doorbreken door van een dierenhuid een textiel te maken. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om pixels van een grafisch bestand, gebaseerd op een foto, om te zetten in een verzameling van tafel- en bedlinnen, waarin de zachte haren tegen een witte achtergrond verschijnen.”

  De jury over Verilin

  “Om deze pure, authentieke producten te creëren, combineert het familiebedrijf uit Kortrijk 60 jaar vakmanschap met een sterke drang naar innovatie. Verilin is ook een 100% lokaal, Belgisch verhaal.

  De derde generatie, Ilse en Anne-Sophie Dedeken, heeft zich gespecialiseerd in op bestelling gemaakte producten. Ze ontvangen regelmatig bestellingen van bekroonde sterrenkoks, kunstenaars en ontwerpers.

  De jury werd overtuigd door Verilins aanzienlijke investeringen in baanbrekend, innovatief onderzoek. De nieuwe weefgetouwen bieden nieuwe mogelijkheden, waardoor ze een unieke positie hebben in de markt.”

  Ontdek Verilin in de Master showroom

  Veel van de bedden in onze toonzaal zijn opgedekt met lakens van Verilin. Bezoek ons en ontmoet de winnaar van de Henry van de Velde award live.

   

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  13 en 14 maart is het outdoor weekend in onze toonzaal. Wees er als eerste bij voor onze showroommodellen, ontdek de nieuwe lente collectie en laat je tuin (her)inrichten door onze interieurarchitecten. Spring is coming!

  Het bericht Bij Master begint de lente een week vroeger verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: March 2, 2021, 12:39 pm

  Ontvang 20% korting op jouw Mags Sofa van 1 maart tot 31 maart 2021.

  Het bericht Hay actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 27, 2021, 7:41 am

  Piero Lissoni en Knoll werken al jarenlang intens samen. Toch blijven hun ontwerpen verrassen. In onze showroom vind je het eerste prototype van de gloednieuwe Knoll Matic sofa.

  Het bericht Exclusief: ontdek als eerste de nieuwe Knoll Matic verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 23, 2021, 8:53 am

  De Master Ateliers ontfermen zich over jouw volledige interieur. Ook voor de raamdecoratie hebben we alle expertise in huis. Laat je daarom begeleiden in je zoektocht naar de perfecte gordijnen en lamellen, van het plan tot de uitvoering.

  Het bericht Drie redenen om voor raamdecoratie uit ons atelier te kiezen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 17, 2021, 8:18 am

  Wie een tijdloos, elegant interieur wil, komt onvermijdelijk uit bij de klassiekers van het hedendaags design. In de kantoren van Development Coordination Belgium vullen decennia oude en piepjonge meubelstukken elkaar aan.

  Het bericht Realisatie: design klassiekers bij een projectontwikkelaar verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 16, 2021, 8:02 am

  Haal je liever je producten niet op in de showroom of net buiten de openingsuren? Dat kan bij Master Meubel! Ontdek in deze video hoe onze innovatieve afhaalkluis werkt.

  Het bericht Haal je (Valentijn)bestelling af wanneer het past verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 9, 2021, 12:23 pm

  Nu we elke avond doorbrengen in onze bubbel, is het misschien nog moeilijker om bijzondere momenten zoals Valentijn te vieren. Met deze liefdevolle design accessoires komen jullie toch ongetwijfeld helemaal in de juiste sfeer.

  Het bericht Zo maak je Valentijn extra romantisch verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 2, 2021, 12:43 pm

  Het model Base is gemaakt in de gebruikelijke Interlübke kwaliteit, puur ontworpen en vooral buitengewoon ontvankelijk. Prijs per 1 kast van 1 meter incl. twee leggers en een ophangrail heb je nu vanaf 950EURO. Deze actie is geldig van 15 februari t.e.m 30 september 2021.

  Het bericht Interlübke actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 1, 2021, 8:38 am

  Master Meubel is jouw unieke aanspreekpunt voor de totaalinrichting van je thuis of je bedrijf. Uiteraard vind je alle designmeubilair en accessoires in onze showroom. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden…

  Het bericht Master Meubel, meer dan meubilair verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 26, 2021, 3:28 pm

  Dankzij haar vloeiende paddenstoelvorm is de Panthella lamp de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een onmiddellijk herkenbaar designicoon. Om dat te vieren, brengt Louis Poulsen een nieuw formaat en een nieuwe afwerking van de Panthella Tafel naar jouw interieur.

  Het bericht 50 jaar Panthella lamp: Louis Poulsen presenteert nieuwe versies verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 10:56 am