Master website
 • nl
 • en
 • In onze Master Meubel showroom kunt u een mooi assortiment van Giorgetti zien. Wie het Italiaanse merk nog beter wil leren kennen, is altijd welkom in de Antwerpse showroom van Giorgetti. Stefaan Seykens en Lauren van Driessche laten ons de Giorgettisfeer opsnuiven.

  Giorgetti werd in 1898 opgericht in het Italiaanse Meda. De Giorgetti’s waren een timmermansfamilie en die ambachtelijke traditie is nog steeds merkbaar in de nieuwste ontwerpen.

  “De afwerking van onze meubels is tot in de details verzorgd”, legt Stefaan uit. “De ontwikkeling en de fabricage gebeurt nog steeds in Italië en de materialen zijn indien mogelijk ook Italiaans.”

  In de fabriek van Giorgetti worden design en handenarbeid gecombineerd met de modernste technologie. De Move Armchair bijvoorbeeld bestaat uit dertig stukken massief hout, die gemaakt worden door een machine en daarna door arbeiders tot een geheel verlijmd worden.

  Van herenhuizen tot moderne lofts

  In Antwerpen worden de meubelen van Giorgetti gepresenteerd in een prachtig herenhuis uit 1910 op de Britselei. “Het hele blok was ooit in het bezit van de Coetermans, een diamantairsfamilie die tot de rijkste van België behoorde”, weet Stefaan. “We proberen hier te tonen dat klanten geen schrik moeten hebben om de verschillende houtsoorten en -tinten van onze meubelen met elkaar te combineren.”

  Maar wie denkt dat de meubelen van Giorgetti enkel gedijen in een art-nouveau-omgeving, vergist zich. Van Istanbul over Kiev tot New York, overal ter wereld worden strakke interieurs smaakvol ingericht met Giorgetti zonder dat het merk daardoor haar karakteristieke eigenheid verliest.

  “Vroeger bereikten we eerder een rijper publiek en hadden we een klassiek imago”, beseft Stefaan. “De laatste jaren worden we echter opgepikt door meer trendy klanten. Zij appreciëren hoe de meubelen gemaakt worden en willen het verhaal er achter weten.”

  Ontworpen door architecten

  Voor haar ontwerpen werkt Giorgetti samen met gerenommeerde architecten. “Daardoor hebben onze meubels een specifieke stijl, met een eigen twist die je niet snel ergens anders zal zien. Je houdt van Giorgetti of je houdt er niet van.”

  Een mooi voorbeeld van de architecturale invloed is te vinden in de Lia ladekast van Chi Wing Lo uit 1995. Ook de Corium ladekast toont, met een combinatie van prachtig gefineerd hout en verzorgd afgewerkt leder, wat Giorgetti kan.

  Het Italiaanse merk kent nog andere klassiekers die al jaren mee gaan in de collectie. “De Progetti fauteuils zitten al dertig jaar in ons assortiment en hebben elk hun eigen manier van zitten. De ene is perfect voor de eettafel, de andere om in te relaxen. Kenmerkend is de fijne afwerking met de wandelstokachtige armsteunen.”

  Een andere klassieker, de Oli kast, krijgt na vijftien jaar een restyling. “Vanaf nu is hij beschikbaar in een tweezijdige uitvoering zodat hij ook gebruikt kan worden als ruimtedeler.”

  Atmosphere voetbaltafel en skies

  Dit najaar presenteert Giorgetti ook enkele nieuwe producten. Roberto Lazzeroni nam opnieuw enkele ontwerpen voor zijn rekening, waaronder de Ibla fauteuil en bijpassende Memos tafel. Carlo Colombo tekende voor het design van de Anton zitcombinatie en de Blend tafelserie.

  Meest in het oog springende is misschien wel de Atmosphere decoratielijn, met naast lampen, vazen en tapijten onder andere een voetbaltafel en skies. “Enkel kinderkamers en outdoor doen we niet - aan tuinmeubelen zijn we momenteel wel aan het werken. Wie er verliefd op is, kan zijn hele huis met Giorgetti inrichten”, besluit Stefaan.

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  6 oktober 2020 was de honderdste geboortedag van de Italiaanse meester Vico Magistretti, die in 2006 overleed. Fritz Hansen brengt met een gelimiteerde editie van de iconische Carimate stoel een treffende hommage.

  Het bericht Fritz Hansen eert Vico Magistretti en zijn Carimate stoel verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 23, 2020, 7:35 am

  We gaan ongetwijfeld een van de meest bevreemdende eindejaarsperiodes ooit tegemoet. Kerstfeesten met de hele familie, massaal aftellen naar het nieuwe jaar, genieten van een glühwein bij de kerstboomverbranding: de winter lijkt wel uitgesteld tot volgend jaar. Master Meubel heeft echter alles in huis om het ook thuis buiten gezellig te maken. We houden het […]

  Het bericht Gezellig samen buiten in de winter verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 16, 2020, 6:24 pm

  Een jaar na de opening hebben we onze slaapstudio helemaal vernieuwd. Je ontdekt er matrassen, boxsprings, lattenbodems en nog veel meer. Zolang je onze matrassen niet in de showroom kunt uitproberen, heb je de mogelijkheid om dat thuis te doen. Laat je alvast inspireren door de keuzes van ons team.

  Het bericht Exclusieve preview: ontdek onze nieuwe slaapstudio verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 16, 2020, 9:39 am

  In de Master showroom vind je design meubilair uit de vier windhoeken. Maar we beschikken ook over een team interieurarchitecten en vaklui in de Master Ateliers. Samen bieden ze je een volledige service, van advies bij je eerste plannen tot de laatste afwerking. Voor deze modernistische villa haalden we samen met de bewoners letterlijk en […]

  Het bericht Realisatie: Met respect voor de bestaande architectuur verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 9, 2020, 9:04 am

  Aaah, de herfst! Heerlijk seizoen om je in je cocoon te nestelen en te kijken hoe de bomen hun bladeren verliezen. Voor wie dit klinkt als een dagdroom, heeft Jori de Daydreamer uitgebracht. Ontdek hem nu in onze showroom!

  Het bericht Daydreamer: ode van Jori aan de nestelaar, nu in de Master showroom verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 3, 2020, 6:41 pm

  Geniet nu van de Home stories acties van Vitra. Acties geldig van 1 november 2020 tot 31 januari 2021.

  Het bericht Vitra acties verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 25, 2020, 6:58 am

  Je vindt voortaan in onze toonzaal het Master Appartement. Ingericht zoals een echt appartement, met keuken, woonkamer met openhaard en meer. Ook op kleine oppervlakken kun je een verbluffend interieur inrichten.

  Het bericht Laat je inspireren door het Master Appartement verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 20, 2020, 1:01 pm

  Opdat jij gezellig zou kunnen tafelen met de feestdagen biedt Walter Knoll nu een korte levertermijn aan op de  Sheru chair. De levertermijn bedraagt nu 3 weken vanaf bestelling.

  Het bericht Walter Knoll actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 20, 2020, 8:11 am

  De FM06 fauteuil is de rest van het jaar, tot 31 december 2020 verkrijgbaar met 15% korting en de Wire FM06 zwart/wit met standaard stoffering (zwart/mineral) is nu in 1 week leverbaar.

  Het bericht Pastoe actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 20, 2020, 8:04 am

  Het najaar in onze Master Shop, waar je alle design accessoires van je dromen vindt, ziet er prachtig uit. We trokken naar Denemarken en keerden terug met onder meer elegante kaarsen, houten aapjes en beeldjes om cadeau te geven.

  Het bericht Denemarken boven in de Master Shop: kaarsen, aapjes en beeldjes verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 19, 2020, 8:01 am