Master website
 • nl
 • en
 • In onze Master Meubel showroom kunt u een mooi assortiment van Giorgetti zien. Wie het Italiaanse merk nog beter wil leren kennen, is altijd welkom in de Antwerpse showroom van Giorgetti. Stefaan Seykens en Lauren van Driessche laten ons de Giorgettisfeer opsnuiven.

  Giorgetti werd in 1898 opgericht in het Italiaanse Meda. De Giorgetti’s waren een timmermansfamilie en die ambachtelijke traditie is nog steeds merkbaar in de nieuwste ontwerpen.

  “De afwerking van onze meubels is tot in de details verzorgd”, legt Stefaan uit. “De ontwikkeling en de fabricage gebeurt nog steeds in Italië en de materialen zijn indien mogelijk ook Italiaans.”

  In de fabriek van Giorgetti worden design en handenarbeid gecombineerd met de modernste technologie. De Move Armchair bijvoorbeeld bestaat uit dertig stukken massief hout, die gemaakt worden door een machine en daarna door arbeiders tot een geheel verlijmd worden.

  Van herenhuizen tot moderne lofts

  In Antwerpen worden de meubelen van Giorgetti gepresenteerd in een prachtig herenhuis uit 1910 op de Britselei. “Het hele blok was ooit in het bezit van de Coetermans, een diamantairsfamilie die tot de rijkste van België behoorde”, weet Stefaan. “We proberen hier te tonen dat klanten geen schrik moeten hebben om de verschillende houtsoorten en -tinten van onze meubelen met elkaar te combineren.”

  Maar wie denkt dat de meubelen van Giorgetti enkel gedijen in een art-nouveau-omgeving, vergist zich. Van Istanbul over Kiev tot New York, overal ter wereld worden strakke interieurs smaakvol ingericht met Giorgetti zonder dat het merk daardoor haar karakteristieke eigenheid verliest.

  “Vroeger bereikten we eerder een rijper publiek en hadden we een klassiek imago”, beseft Stefaan. “De laatste jaren worden we echter opgepikt door meer trendy klanten. Zij appreciëren hoe de meubelen gemaakt worden en willen het verhaal er achter weten.”

  Ontworpen door architecten

  Voor haar ontwerpen werkt Giorgetti samen met gerenommeerde architecten. “Daardoor hebben onze meubels een specifieke stijl, met een eigen twist die je niet snel ergens anders zal zien. Je houdt van Giorgetti of je houdt er niet van.”

  Een mooi voorbeeld van de architecturale invloed is te vinden in de Lia ladekast van Chi Wing Lo uit 1995. Ook de Corium ladekast toont, met een combinatie van prachtig gefineerd hout en verzorgd afgewerkt leder, wat Giorgetti kan.

  Het Italiaanse merk kent nog andere klassiekers die al jaren mee gaan in de collectie. “De Progetti fauteuils zitten al dertig jaar in ons assortiment en hebben elk hun eigen manier van zitten. De ene is perfect voor de eettafel, de andere om in te relaxen. Kenmerkend is de fijne afwerking met de wandelstokachtige armsteunen.”

  Een andere klassieker, de Oli kast, krijgt na vijftien jaar een restyling. “Vanaf nu is hij beschikbaar in een tweezijdige uitvoering zodat hij ook gebruikt kan worden als ruimtedeler.”

  Atmosphere voetbaltafel en skies

  Dit najaar presenteert Giorgetti ook enkele nieuwe producten. Roberto Lazzeroni nam opnieuw enkele ontwerpen voor zijn rekening, waaronder de Ibla fauteuil en bijpassende Memos tafel. Carlo Colombo tekende voor het design van de Anton zitcombinatie en de Blend tafelserie.

  Meest in het oog springende is misschien wel de Atmosphere decoratielijn, met naast lampen, vazen en tapijten onder andere een voetbaltafel en skies. “Enkel kinderkamers en outdoor doen we niet - aan tuinmeubelen zijn we momenteel wel aan het werken. Wie er verliefd op is, kan zijn hele huis met Giorgetti inrichten”, besluit Stefaan.

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  13 en 14 maart is het outdoor weekend in onze toonzaal. Wees er als eerste bij voor onze showroommodellen, ontdek de nieuwe lente collectie en laat je tuin (her)inrichten door onze interieurarchitecten. Spring is coming!

  Het bericht Bij Master begint de lente een week vroeger verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: March 2, 2021, 12:39 pm

  Ontvang 20% korting op jouw Mags Sofa van 1 maart tot 31 maart 2021.

  Het bericht Hay actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 27, 2021, 7:41 am

  Piero Lissoni en Knoll werken al jarenlang intens samen. Toch blijven hun ontwerpen verrassen. In onze showroom vind je het eerste prototype van de gloednieuwe Knoll Matic sofa.

  Het bericht Exclusief: ontdek als eerste de nieuwe Knoll Matic verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 23, 2021, 8:53 am

  De Master Ateliers ontfermen zich over jouw volledige interieur. Ook voor de raamdecoratie hebben we alle expertise in huis. Laat je daarom begeleiden in je zoektocht naar de perfecte gordijnen en lamellen, van het plan tot de uitvoering.

  Het bericht Drie redenen om voor raamdecoratie uit ons atelier te kiezen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 17, 2021, 8:18 am

  Wie een tijdloos, elegant interieur wil, komt onvermijdelijk uit bij de klassiekers van het hedendaags design. In de kantoren van Development Coordination Belgium vullen decennia oude en piepjonge meubelstukken elkaar aan.

  Het bericht Realisatie: design klassiekers bij een projectontwikkelaar verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 16, 2021, 8:02 am

  Haal je liever je producten niet op in de showroom of net buiten de openingsuren? Dat kan bij Master Meubel! Ontdek in deze video hoe onze innovatieve afhaalkluis werkt.

  Het bericht Haal je (Valentijn)bestelling af wanneer het past verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 9, 2021, 12:23 pm

  Nu we elke avond doorbrengen in onze bubbel, is het misschien nog moeilijker om bijzondere momenten zoals Valentijn te vieren. Met deze liefdevolle design accessoires komen jullie toch ongetwijfeld helemaal in de juiste sfeer.

  Het bericht Zo maak je Valentijn extra romantisch verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 2, 2021, 12:43 pm

  Het model Base is gemaakt in de gebruikelijke Interlübke kwaliteit, puur ontworpen en vooral buitengewoon ontvankelijk. Prijs per 1 kast van 1 meter incl. twee leggers en een ophangrail heb je nu vanaf 950EURO. Deze actie is geldig van 15 februari t.e.m 30 september 2021.

  Het bericht Interlübke actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 1, 2021, 8:38 am

  Master Meubel is jouw unieke aanspreekpunt voor de totaalinrichting van je thuis of je bedrijf. Uiteraard vind je alle designmeubilair en accessoires in onze showroom. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden…

  Het bericht Master Meubel, meer dan meubilair verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 26, 2021, 3:28 pm

  Dankzij haar vloeiende paddenstoelvorm is de Panthella lamp de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een onmiddellijk herkenbaar designicoon. Om dat te vieren, brengt Louis Poulsen een nieuw formaat en een nieuwe afwerking van de Panthella Tafel naar jouw interieur.

  Het bericht 50 jaar Panthella lamp: Louis Poulsen presenteert nieuwe versies verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 10:56 am