Master website
 • nl
 • en
 • Bij Master Meubel tonen we je kunstwerken, niet alleen van meubelontwerpers maar ook van schilders en beeldhouwers. Met de Zuid-Franse artiest Dominique Pouchain hebben we een bijzondere, jarenlange relatie.

  PLCJ2De jonge Dominique kreeg creativiteit met de paplepel ingegeven. Vader Jacques was keramist en schilder, moeder Rolande decoratrice. Zij gaven hem een oog voor kunstzinnigheid en een fascinatie voor Picasso en Miro mee.

  Sinds eind jaren tachtig gaat Dominique Pouchain resoluut voor zijn dierensculpturen, eerst nog in keramiek, later ook in brons en klei. Ze grijpen terug naar oervormen, vereenvoudigde thema’s en oude natuurvormen.

  De basis van zijn zoektocht is het licht, levendige kleuren of net alles-absorberend zwart. Daarbij bezorgt de kunstenaar de toeschouwer een gevoel van warmte en een glimlach dankzij de onschuldige naïviteit waarmee hij zijn diertjes vorm geeft.

  “De klei heeft hem overmeesterd”

  “De werkwijze is simpel”, schreef Lorette Nobécourt over Dominique Pouchain. “Het is een werkwijze die pottenbakkers altijd al gebruikten. Een eeuwenoude traditie, veel ouder dan die eigen aan het grondgebied Dieulefit waar hij werd geboren in 1956. Het is een oeroud procedé. Hij heeft de klei niet voor zich gewonnen, de klei heeft hém langzaam aan overmeesterd…”

  “Dominique Pouchain heeft alle materialen en technieken aangewend die hij tot zijn beschikking had”, aldus Nobécourt. “De strakke lijnen in zijn werk zeggen voldoende over het hoge niveau van zijn innerlijke prestatie. Tussen licht en schaduw, hij weet dat het ene onvermijdelijk het andere oproept en vice versa…”

  Je vindt de beeldhouwwerken van Dominique Pouchain in onze showroom en in onze webshop.

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  Piero Lissoni en Knoll werken al jarenlang intens samen. Toch blijven hun ontwerpen verrassen. In onze showroom vind je het eerste prototype van de gloednieuwe Knoll Matic sofa.

  Het bericht Exclusief: ontdek als eerste de nieuwe Knoll Matic verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 23, 2021, 8:53 am

  De Master Ateliers ontfermen zich over jouw volledige interieur. Ook voor de raamdecoratie hebben we alle expertise in huis. Laat je daarom begeleiden in je zoektocht naar de perfecte gordijnen en lamellen, van het plan tot de uitvoering.

  Het bericht Drie redenen om voor raamdecoratie uit ons atelier te kiezen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 17, 2021, 8:18 am

  Wie een tijdloos, elegant interieur wil, komt onvermijdelijk uit bij de klassiekers van het hedendaags design. In de kantoren van Development Coordination Belgium vullen decennia oude en piepjonge meubelstukken elkaar aan.

  Het bericht Realisatie: design klassiekers bij een projectontwikkelaar verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 16, 2021, 8:02 am

  Haal je liever je producten niet op in de showroom of net buiten de openingsuren? Dat kan bij Master Meubel! Ontdek in deze video hoe onze innovatieve afhaalkluis werkt.

  Het bericht Haal je (Valentijn)bestelling af wanneer het past verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 9, 2021, 12:23 pm

  Nu we elke avond doorbrengen in onze bubbel, is het misschien nog moeilijker om bijzondere momenten zoals Valentijn te vieren. Met deze liefdevolle design accessoires komen jullie toch ongetwijfeld helemaal in de juiste sfeer.

  Het bericht Zo maak je Valentijn extra romantisch verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 2, 2021, 12:43 pm

  Het model Base is gemaakt in de gebruikelijke Interlübke kwaliteit, puur ontworpen en vooral buitengewoon ontvankelijk. Prijs per 1 kast van 1 meter incl. twee leggers en een ophangrail heb je nu vanaf 950EURO. Deze actie is geldig van 15 februari t.e.m 30 september 2021.

  Het bericht Interlübke actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 1, 2021, 8:38 am

  Master Meubel is jouw unieke aanspreekpunt voor de totaalinrichting van je thuis of je bedrijf. Uiteraard vind je alle designmeubilair en accessoires in onze showroom. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden…

  Het bericht Master Meubel, meer dan meubilair verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 26, 2021, 3:28 pm

  Dankzij haar vloeiende paddenstoelvorm is de Panthella lamp de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een onmiddellijk herkenbaar designicoon. Om dat te vieren, brengt Louis Poulsen een nieuw formaat en een nieuwe afwerking van de Panthella Tafel naar jouw interieur.

  Het bericht 50 jaar Panthella lamp: Louis Poulsen presenteert nieuwe versies verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 10:56 am

  Geniet nu van korting op het model DS-17 en model DS-450.

  Het bericht Desede acties verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 8:21 am

  2020 was een jaar dat we niet snel gaan vergeten. Net dat gaan we wel doen. Onze focus gaat helemaal op dit nieuwe jaar. Een jaar waarin we je alle facetten van Master Meubel leren kennen. Ontdek ze nu in onze nieuwe bedrijfsfilm.

  Het bericht Bye bye 2020, hello 2021: een nieuw jaar, een nieuwe bedrijfsfilm! verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 4, 2021, 10:38 am