Master website
 • nl
 • en
 • De Unesco heeft zeventien gebouwen in zeven landen van Le Corbusier, waaronder het Antwerpse Huis Guiette, gekwalificeerd als werelderfgoed. Naast architect was Le Corbusier ook meubelontwerper. Cassina heeft nog steeds het alleenrecht op de LC Collection.

  PLCJ2Aanvankelijk maakte Le Corbusier, geboren in 1887 als Charles-Édouard Jeanneret-Gris, gebruik van bestaande meubelen voor zijn projecten. Hij begon te experimenteren met meubelontwerp in 1928, toen architecte Charlotte Perriand zijn studio vervoegde. Ook zijn neef Pierre Jeanneret droeg bij aan zijn designs.

  De originele LC Collection bestaat uit negentien stukken, waarvan de eerste vier allicht de bekendste zijn. Dit zijn de LC1 Basculant stoel, later ook wel Sling Chair genoemd, de LC2 Grand confort, petit modèle en LC3 Grand confort, grand modèle fauteuils en de LC4 Chaise longue. Die werden allemaal voorgesteld op de Parijse kunstbeurs Salon d’Automne in 1928. Le Corbusier zag meubelen als “volgzame dienaars”. “Een goede dienaar is discreet en cijfers zichzelf weg om zijn meester vrij te laten. Uiteraard zijn deze kunstwerken ook hulpmiddelen, prachtige hulpmiddelen. En lang leve de goede smaak die zich uit in de keuze, subtiliteit, proportie en harmonie.”

  Exclusieve productie van de LC Collection

  Het Duitse Thonet begon vanaf 1930 de meubelen van Le Corbusier, Jeanneret en Perriand te vervaardigen. Via de Zwitserse galerie-eigenaar Heidi Weber, die vanaf 1959 de LC Collection door lokale ambachtslui liet vervaardigen, kwam de productie in 1964 exclusief terecht bij het Italiaanse Cassina S.p.A. in Meda.

  Meer dan een halve eeuw later blijft Cassina de enige firma die de LC Collection mag vervaardigen en verkopen. Het designbedrijf combineert handenarbeid met de nieuwste technologie om deze tijdloze klassiekers nog steeds naar het authentieke voorbeeld van bijna een eeuw geleden te produceren. Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de LC Collection kregen de meubelen een milieuvriendelijker jasje aangemeten.

  Bekijk hieronder de LC50 verjaardagsfilm of ontdek hier ons assortiment meubelen van Le Corbusier.

   

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  Piero Lissoni en Knoll werken al jarenlang intens samen. Toch blijven hun ontwerpen verrassen. In onze showroom vind je het eerste prototype van de gloednieuwe Knoll Matic sofa.

  Het bericht Exclusief: ontdek als eerste de nieuwe Knoll Matic verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 23, 2021, 8:53 am

  De Master Ateliers ontfermen zich over jouw volledige interieur. Ook voor de raamdecoratie hebben we alle expertise in huis. Laat je daarom begeleiden in je zoektocht naar de perfecte gordijnen en lamellen, van het plan tot de uitvoering.

  Het bericht Drie redenen om voor raamdecoratie uit ons atelier te kiezen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 17, 2021, 8:18 am

  Wie een tijdloos, elegant interieur wil, komt onvermijdelijk uit bij de klassiekers van het hedendaags design. In de kantoren van Development Coordination Belgium vullen decennia oude en piepjonge meubelstukken elkaar aan.

  Het bericht Realisatie: design klassiekers bij een projectontwikkelaar verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 16, 2021, 8:02 am

  Haal je liever je producten niet op in de showroom of net buiten de openingsuren? Dat kan bij Master Meubel! Ontdek in deze video hoe onze innovatieve afhaalkluis werkt.

  Het bericht Haal je (Valentijn)bestelling af wanneer het past verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 9, 2021, 12:23 pm

  Nu we elke avond doorbrengen in onze bubbel, is het misschien nog moeilijker om bijzondere momenten zoals Valentijn te vieren. Met deze liefdevolle design accessoires komen jullie toch ongetwijfeld helemaal in de juiste sfeer.

  Het bericht Zo maak je Valentijn extra romantisch verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 2, 2021, 12:43 pm

  Het model Base is gemaakt in de gebruikelijke Interlübke kwaliteit, puur ontworpen en vooral buitengewoon ontvankelijk. Prijs per 1 kast van 1 meter incl. twee leggers en een ophangrail heb je nu vanaf 950EURO. Deze actie is geldig van 15 februari t.e.m 30 september 2021.

  Het bericht Interlübke actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 1, 2021, 8:38 am

  Master Meubel is jouw unieke aanspreekpunt voor de totaalinrichting van je thuis of je bedrijf. Uiteraard vind je alle designmeubilair en accessoires in onze showroom. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden…

  Het bericht Master Meubel, meer dan meubilair verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 26, 2021, 3:28 pm

  Dankzij haar vloeiende paddenstoelvorm is de Panthella lamp de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een onmiddellijk herkenbaar designicoon. Om dat te vieren, brengt Louis Poulsen een nieuw formaat en een nieuwe afwerking van de Panthella Tafel naar jouw interieur.

  Het bericht 50 jaar Panthella lamp: Louis Poulsen presenteert nieuwe versies verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 10:56 am

  Geniet nu van korting op het model DS-17 en model DS-450.

  Het bericht Desede acties verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 8:21 am

  2020 was een jaar dat we niet snel gaan vergeten. Net dat gaan we wel doen. Onze focus gaat helemaal op dit nieuwe jaar. Een jaar waarin we je alle facetten van Master Meubel leren kennen. Ontdek ze nu in onze nieuwe bedrijfsfilm.

  Het bericht Bye bye 2020, hello 2021: een nieuw jaar, een nieuwe bedrijfsfilm! verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 4, 2021, 10:38 am