Master website
 • nl
 • en
 • Filip Vermissen en zijn gezin leven in een beschermde woning uit 1966 die werd ontworpen door Lou Jansen. Het gebouw herstelde de binnenhuisarchitect zoveel mogelijk in originele staat, in het interieur bracht hij de de 21e eeuw binnen.

  Als groot fan van de Turnhoutse School, de modernistische architectuurstroming waarvan de Master Meubel showroom een mooi voorbeeld is, was Filip Versmissen op slag verliefd op dit gebouw langs een drukke weg tussen Turnhout en Antwerpen. “De architectuur van dit huis is het sterkste punt, ze geeft je een enorm gevoel van ruimtelijkheid”, aldus Filip. “Een groot deel van de woning is in originele staat hersteld maar wel aangepast aan de eisen van modern wonen.” Filip werkt als interieurarchitect bij Master Meubel en liet zich graag inspireren door zijn werkomgeving en zijn eigen passie voor inrichting bij het aankleden van zijn thuis.

   

  Zalige zitkuil

  Ongetwijfeld de belangrijkste ruimte in het huis is de erg ruime woonkamer. Aan de straatzijde bevindt zich een zitkuil waarin een Ligne Roset Togo sofa perfect past op een geweven en handgetuft tapijt van Nanimarquina. De woonkamervloer loopt naadloos door over de bovenkant van de kastenrij onder de haard en de televisie. Een B&B Italia uP poef uit 1969, ontworpen door Gaetano Pesce als kinderzitje en sculptuur, wordt overschaduwd door een enorm kunstwerk van de Chileense schilder Victor Ramírez.

   

  Music maestro

  In het midden van de woonkamer kun je je neervleien in een Cassina LC2 sofa, ontworpen door Le Corbusier, om te genieten van een streepje muziek. De platenspeler kreeg een plekje op de stijlvolle Zanotta Quaderna console. Luidsprekers van verschillende muziekinstallaties werden op subtiele wijze verwerkt in zowel de zwarte wandkast naast de zitkuil als in het dressoir naast de eettafel.

  Dat hangdressoir lijkt een meubelstuk uit de jaren vijftig maar schijn bedriegt. Geïnspireerd door een reclame-affiche voor stofzuigers tekende Filip het helemaal zelf waarna het vervaardigd werd door de vakmannen van Master Meubel. Ontwerpen op maat doe je enkel met passie en plezier, niet alleen voor je klanten maar ook voor jezelf.

   

  Corian in de keuken

  Het achterste gedeelte van de woonkamer, met uitzicht op de prachtige tuin, loopt naadloos over in de open keuken. Daar trekken twee Louis Poulsen PH5 Classic lampen onmiddellijk de aandacht. Voor het topblad van het aanrecht koos Filip voor het stevige corian, met daaronder een strip van massief eiken.

   

  Meesterlijk op maat

  Ook voor andere kamers kon Filip rekenen op de expertise van het team van Master Meubel. Zo werden rondom de ingebouwde wasmachine en droogkast in de linnenkamer kasten van het Italiaanse Porro geplaatst. “Hun binnenkanten in mongoyfineer leken het meest op die van de originele kasten”, aldus Filip. In de badkamer werd op maat een kast met spiegelwand gemaakt. Voor de douche werd een fumé glasplaat en een wand van corian voorzien. Ook de corian vloer werd gemaakt in het atelier van Master Meubel.

   

  Meubelklassiekers

  Wat meubels betreft, koos Filip voor smaakvolle klassiekers, liefst uit de periode waarin het huis gebouwd werd. Eyecatcher in de hal is de Willow Chair, ontworpen in 1904 door Charles Rennie Macintosh en sinds 1973 terug in productie dankzij het Italiaanse Cassina. De bureaustoel in de kinderslaapkamer is een Vitra Panton Chair, de eerste stoel die uit één stuk plastic werd gegoten.

   

  Het zit in de details

  Filip is naar eigen zeggen het meest trots op de kleine details in de inrichting die niet direct opvallen. “Het inliggend plafond boven de zitkuil bijvoorbeeld, met al die kleine zwarte latjes, de flinterdunne gleuven van de schuifdeurtjes in het hangdressoir die mee gefineerd zijn of de latjes voor de achterliggende boxen waarop de tekening doorloopt. En natuurlijk het totale resultaat. Het is de architectuur van het huis die alles doet kloppen.”

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  6 oktober 2020 was de honderdste geboortedag van de Italiaanse meester Vico Magistretti, die in 2006 overleed. Fritz Hansen brengt met een gelimiteerde editie van de iconische Carimate stoel een treffende hommage.

  Het bericht Fritz Hansen eert Vico Magistretti en zijn Carimate stoel verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 23, 2020, 7:35 am

  We gaan ongetwijfeld een van de meest bevreemdende eindejaarsperiodes ooit tegemoet. Kerstfeesten met de hele familie, massaal aftellen naar het nieuwe jaar, genieten van een glühwein bij de kerstboomverbranding: de winter lijkt wel uitgesteld tot volgend jaar. Master Meubel heeft echter alles in huis om het ook thuis buiten gezellig te maken. We houden het […]

  Het bericht Gezellig samen buiten in de winter verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 16, 2020, 6:24 pm

  Een jaar na de opening hebben we onze slaapstudio helemaal vernieuwd. Je ontdekt er matrassen, boxsprings, lattenbodems en nog veel meer. Zolang je onze matrassen niet in de showroom kunt uitproberen, heb je de mogelijkheid om dat thuis te doen. Laat je alvast inspireren door de keuzes van ons team.

  Het bericht Exclusieve preview: ontdek onze nieuwe slaapstudio verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 16, 2020, 9:39 am

  In de Master showroom vind je design meubilair uit de vier windhoeken. Maar we beschikken ook over een team interieurarchitecten en vaklui in de Master Ateliers. Samen bieden ze je een volledige service, van advies bij je eerste plannen tot de laatste afwerking. Voor deze modernistische villa haalden we samen met de bewoners letterlijk en […]

  Het bericht Realisatie: Met respect voor de bestaande architectuur verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 9, 2020, 9:04 am

  Aaah, de herfst! Heerlijk seizoen om je in je cocoon te nestelen en te kijken hoe de bomen hun bladeren verliezen. Voor wie dit klinkt als een dagdroom, heeft Jori de Daydreamer uitgebracht. Ontdek hem nu in onze showroom!

  Het bericht Daydreamer: ode van Jori aan de nestelaar, nu in de Master showroom verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: November 3, 2020, 6:41 pm

  Geniet nu van de Home stories acties van Vitra. Acties geldig van 1 november 2020 tot 31 januari 2021.

  Het bericht Vitra acties verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 25, 2020, 6:58 am

  Je vindt voortaan in onze toonzaal het Master Appartement. Ingericht zoals een echt appartement, met keuken, woonkamer met openhaard en meer. Ook op kleine oppervlakken kun je een verbluffend interieur inrichten.

  Het bericht Laat je inspireren door het Master Appartement verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 20, 2020, 1:01 pm

  Opdat jij gezellig zou kunnen tafelen met de feestdagen biedt Walter Knoll nu een korte levertermijn aan op de  Sheru chair. De levertermijn bedraagt nu 3 weken vanaf bestelling.

  Het bericht Walter Knoll actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 20, 2020, 8:11 am

  De FM06 fauteuil is de rest van het jaar, tot 31 december 2020 verkrijgbaar met 15% korting en de Wire FM06 zwart/wit met standaard stoffering (zwart/mineral) is nu in 1 week leverbaar.

  Het bericht Pastoe actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 20, 2020, 8:04 am

  Het najaar in onze Master Shop, waar je alle design accessoires van je dromen vindt, ziet er prachtig uit. We trokken naar Denemarken en keerden terug met onder meer elegante kaarsen, houten aapjes en beeldjes om cadeau te geven.

  Het bericht Denemarken boven in de Master Shop: kaarsen, aapjes en beeldjes verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: October 19, 2020, 8:01 am