Master website
 • nl
 • en
 • Het Nederlandse Arco is een familiebedrijf met momenteel de vierde generatie aan het hoofd. Een van hun werknemers viert zijn vijftigste werkjaar bij de meubelfabrikant. Maar Arco is ook nog steeds innovatief, en dat is zelfs Apple opgevallen.

  In 1902 vestigt de familie Van Ast zich in Winterswijk. Vader Wouter werkt bij de marechaussee maar een val van zijn paard verplicht hem een andere job te zoeken. In 1904 opent hij een boek-, foto- en platenhandel, een jaar later gevolgd door de oprichting van NV Van Ast Lijstenfabriek & Glashandel. Wouters zonen Nico en Arie nemen de zaak over, die ze in het midden van de Tweede Wereldoorlog splitsen: Nico neemt de leiding over de lijstenfabriek en de glashandel, Arie opent vlak ernaast een meubelfabriek. Die noemt hij Arco, naar zijn voornamen Arend Cornelis.

  In 1967 verwelkomen beide bedrijven een nieuwe werknemer. Willem ‘Wim’ van Ast, kleinzoon van Wouter van Ast, zal samen met zijn broer Wout Arco de komende jaren stevig doen groeien. Nico Bouwhuis gaat datzelfde jaar aan de slag als manusje-van-alles in de lijstenfabriek, dan onder leiding van Gerrit van Ast. Enkele jaren later nemen Wim en Wout de lijstenfabriek van hun neef Gerrit over.

  Essenza viert achttiende verjaardag

  Zowel Wim als Nico werken een halve eeuw later nog steeds voor Arco. Het bedrijf wordt vandaag geleid door Jorre van Ast, de vierde generatie van Asten. De bijzondere verjaardag wordt nog tot en met 31 maart 2018 gevierd met een speciale prijs voor Nico’s favoriete tafel, de Essenza. Het elegante, massief houten meubelstuk werd 18 jaar geleden ontworpen door Wim.

  Tijdens de grote meubelbeurs IMM Cologne presenteerde Arco recent een nieuwe XL-versie van de Essenza. Dat gebeurde in de vaste Arco showroom in Design Post Köln, tegenover de oostelijke ingang van het beursgebouw. Ook andere nieuwigheden, zoals een Re-Edition van de ronde, compacte tafel Diabolo van Arnold Merckx en een nieuwe fauteuil en stoel uit de Close-familie van IJslander Gudmundur Ludvik, werden er aan het grote publiek getoond.

  Arco + Apple

  Dat de Essenza zich een meubelklassieker mag noemen, bewees ze door onlangs de Amerikaanse tech-gigant Apple te overtuigen van de expertise van Arco. In april verhuizen ongeveer 14 000 werknemers van Apple naar een nieuw kantoor. 13 000 aannemers werkten meer dan 3 jaar aan het gebouw in de vorm van een ruimteschip, dat ongeveer 5 miljard dollar kost. In dat bedrag zit ook de aanschaf van nieuwe meubels inbegrepen. En een deel daarvan komt rechtstreeks uit Europa.

  Overtuigd na een proefopdracht voor 100 Essenza-tafels bestelde Apple namelijk 500 exemplaren van het 300 kilogram zware Pod Island. Een nieuw en exclusief ontwerp, gerealiseerd in samenwerking met het architectenbureau dat de campus ontwerpt. Het bovenblad van de 5,5 meter lange tafel bestaat uit één stuk Duits hout maar de meubels worden met de hand gemaakt in het Nederlandse Winterswijk. Apple plaatst de Pods in de gemeenschappelijke ruimtes zodat werknemers ze kunnen gebruiken om te vergaderen, te eten of te brainstormen.

  Kies jij net als Apple voor Arco?

  Bekijk hun assortiment in onze webshop of in onze showroom. En klik hier voor meer info over de Essenza-actie.

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  13 en 14 maart is het outdoor weekend in onze toonzaal. Wees er als eerste bij voor onze showroommodellen, ontdek de nieuwe lente collectie en laat je tuin (her)inrichten door onze interieurarchitecten. Spring is coming!

  Het bericht Bij Master begint de lente een week vroeger verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: March 2, 2021, 12:39 pm

  Ontvang 20% korting op jouw Mags Sofa van 1 maart tot 31 maart 2021.

  Het bericht Hay actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 27, 2021, 7:41 am

  Piero Lissoni en Knoll werken al jarenlang intens samen. Toch blijven hun ontwerpen verrassen. In onze showroom vind je het eerste prototype van de gloednieuwe Knoll Matic sofa.

  Het bericht Exclusief: ontdek als eerste de nieuwe Knoll Matic verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 23, 2021, 8:53 am

  De Master Ateliers ontfermen zich over jouw volledige interieur. Ook voor de raamdecoratie hebben we alle expertise in huis. Laat je daarom begeleiden in je zoektocht naar de perfecte gordijnen en lamellen, van het plan tot de uitvoering.

  Het bericht Drie redenen om voor raamdecoratie uit ons atelier te kiezen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 17, 2021, 8:18 am

  Wie een tijdloos, elegant interieur wil, komt onvermijdelijk uit bij de klassiekers van het hedendaags design. In de kantoren van Development Coordination Belgium vullen decennia oude en piepjonge meubelstukken elkaar aan.

  Het bericht Realisatie: design klassiekers bij een projectontwikkelaar verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 16, 2021, 8:02 am

  Haal je liever je producten niet op in de showroom of net buiten de openingsuren? Dat kan bij Master Meubel! Ontdek in deze video hoe onze innovatieve afhaalkluis werkt.

  Het bericht Haal je (Valentijn)bestelling af wanneer het past verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 9, 2021, 12:23 pm

  Nu we elke avond doorbrengen in onze bubbel, is het misschien nog moeilijker om bijzondere momenten zoals Valentijn te vieren. Met deze liefdevolle design accessoires komen jullie toch ongetwijfeld helemaal in de juiste sfeer.

  Het bericht Zo maak je Valentijn extra romantisch verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 2, 2021, 12:43 pm

  Het model Base is gemaakt in de gebruikelijke Interlübke kwaliteit, puur ontworpen en vooral buitengewoon ontvankelijk. Prijs per 1 kast van 1 meter incl. twee leggers en een ophangrail heb je nu vanaf 950EURO. Deze actie is geldig van 15 februari t.e.m 30 september 2021.

  Het bericht Interlübke actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 1, 2021, 8:38 am

  Master Meubel is jouw unieke aanspreekpunt voor de totaalinrichting van je thuis of je bedrijf. Uiteraard vind je alle designmeubilair en accessoires in onze showroom. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden…

  Het bericht Master Meubel, meer dan meubilair verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 26, 2021, 3:28 pm

  Dankzij haar vloeiende paddenstoelvorm is de Panthella lamp de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een onmiddellijk herkenbaar designicoon. Om dat te vieren, brengt Louis Poulsen een nieuw formaat en een nieuwe afwerking van de Panthella Tafel naar jouw interieur.

  Het bericht 50 jaar Panthella lamp: Louis Poulsen presenteert nieuwe versies verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 10:56 am