Master website
 • nl
 • en
 • De Ierse ontwerpster Eileen Gray wist haar mannetje te staan tussen ontwerpers als Mies van der Rohe, Le Corbusier en Marcel Breuer. Ze stierf in 1976 op 98-jarige leeftijd, maar wordt nog steeds gezien als een van de pioniers van het modernisme.

  Voor haar villa aan de Côte d’Azur ontwierp ze een scala aan meubelen, waaronder de Adjustable Table E 1027. In 1978 werd deze bijzettafel opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York.

  Vandaag de dag wordt de Adjustable Table E 1027 geproduceerd en gedistribueerd door ClassiCon, in overeenstemming met licentiehouder Aram Designs in Londen.

  Toch is de Adjustable Table een van de meest gekopieerde designs ooit. We bespreken hieronder daarom kort hoe je een origineel stuk kan onderscheiden van een replica.

  • Verschil in gewicht

  De originele ClassiCon versie weegt zo’n 8kg, terwijl de meeste replica’s slechts 6kg zwaar zijn. De oorzaak hiervan ligt in de dikte van de materialen en het gebruikte staal. ClassiCon gebruikt namelijk enkel buisvormig staal dat koud gerold wordt en specifiek geproduceerd wordt voor kwalitatieve designmeubelen.

  adjustable table eileen gray

  adjustable table eileen gray - sticker

  • Label op het bovenblad

  Elk origineel stuk heeft een label op het glazen bovenblad. Hierop staan het logo van ClassiCon, Eileen Gray’s handtekening en de naam van de licentiehouder Aram Designs.

  • Gravures in het staal

  Een authentiek design herken je ook aan de gravures op een van de tafelpoten. Hierin staan de naam van de licentiehouder, de handtekening van de ontwerpster, het logo van ClassiCon en het serienummer gegraveerd.

  • Esthetische kenmerken

  Naast het gewicht, het label en de gravures zijn er nog een aantal andere esthetische kenmerken die een onderscheid mogelijk maken. Denk hierbij aan de afwerking van de hoeken, de verhoudingen van het meubelstuk, de afwerking van het glazen tafelblad, enzovoort. Deze kunnen echter verschillen per replica.

  Wil je een authentieke Adjustable Table E 1027 kopen, zoek dan een betrouwbare verdeler zoals Master Meubel. Wij vertellen je graag meer over dit prachtige designstuk. Je kan de authentieke Adjustable Table E 1027 vinden in onze showroom of bestellen via onze webshop.

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  Piero Lissoni en Knoll werken al jarenlang intens samen. Toch blijven hun ontwerpen verrassen. In onze showroom vind je het eerste prototype van de gloednieuwe Knoll Matic sofa.

  Het bericht Exclusief: ontdek als eerste de nieuwe Knoll Matic verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 23, 2021, 8:53 am

  De Master Ateliers ontfermen zich over jouw volledige interieur. Ook voor de raamdecoratie hebben we alle expertise in huis. Laat je daarom begeleiden in je zoektocht naar de perfecte gordijnen en lamellen, van het plan tot de uitvoering.

  Het bericht Drie redenen om voor raamdecoratie uit ons atelier te kiezen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 17, 2021, 8:18 am

  Wie een tijdloos, elegant interieur wil, komt onvermijdelijk uit bij de klassiekers van het hedendaags design. In de kantoren van Development Coordination Belgium vullen decennia oude en piepjonge meubelstukken elkaar aan.

  Het bericht Realisatie: design klassiekers bij een projectontwikkelaar verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 16, 2021, 8:02 am

  Haal je liever je producten niet op in de showroom of net buiten de openingsuren? Dat kan bij Master Meubel! Ontdek in deze video hoe onze innovatieve afhaalkluis werkt.

  Het bericht Haal je (Valentijn)bestelling af wanneer het past verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 9, 2021, 12:23 pm

  Nu we elke avond doorbrengen in onze bubbel, is het misschien nog moeilijker om bijzondere momenten zoals Valentijn te vieren. Met deze liefdevolle design accessoires komen jullie toch ongetwijfeld helemaal in de juiste sfeer.

  Het bericht Zo maak je Valentijn extra romantisch verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 2, 2021, 12:43 pm

  Het model Base is gemaakt in de gebruikelijke Interlübke kwaliteit, puur ontworpen en vooral buitengewoon ontvankelijk. Prijs per 1 kast van 1 meter incl. twee leggers en een ophangrail heb je nu vanaf 950EURO. Deze actie is geldig van 15 februari t.e.m 30 september 2021.

  Het bericht Interlübke actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 1, 2021, 8:38 am

  Master Meubel is jouw unieke aanspreekpunt voor de totaalinrichting van je thuis of je bedrijf. Uiteraard vind je alle designmeubilair en accessoires in onze showroom. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden…

  Het bericht Master Meubel, meer dan meubilair verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 26, 2021, 3:28 pm

  Dankzij haar vloeiende paddenstoelvorm is de Panthella lamp de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een onmiddellijk herkenbaar designicoon. Om dat te vieren, brengt Louis Poulsen een nieuw formaat en een nieuwe afwerking van de Panthella Tafel naar jouw interieur.

  Het bericht 50 jaar Panthella lamp: Louis Poulsen presenteert nieuwe versies verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 10:56 am

  Geniet nu van korting op het model DS-17 en model DS-450.

  Het bericht Desede acties verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 8:21 am

  2020 was een jaar dat we niet snel gaan vergeten. Net dat gaan we wel doen. Onze focus gaat helemaal op dit nieuwe jaar. Een jaar waarin we je alle facetten van Master Meubel leren kennen. Ontdek ze nu in onze nieuwe bedrijfsfilm.

  Het bericht Bye bye 2020, hello 2021: een nieuw jaar, een nieuwe bedrijfsfilm! verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 4, 2021, 10:38 am