Master website
 • nl
 • en
 • Eero Saarinen was een van de Masters van het 20e eeuwse design. Zijn Tulip stoelen en tafels zijn nog steeds erg populair. Maar hij trad ook in de voetsporen van zijn vader als vernieuwend architect. Dit zijn zijn vijf beroemdste gebouwen.

  General Motors Technical Center

  • Locatie: Warren, Michigan, USA
  • Voltooid: 1955

  Het ‘Tech Center’ van GM werd officieel geopend op 16 mei 1956 door de Amerikaanse president Dwight D. Eisenhower. Het omvat 38 gebouwen, 18 kilometer wegen en plaats voor meer dan 21 000 werknemers. Dit was het eerste grote project van Saarinen nadat hij het kantoor van zijn vader had verlaten. Al bij de opening werd het Tech Center omschreven als “een industrieel Versailles”. De architecturale stijl en de toegepaste methodes zorgden voor nieuwe opdrachten van onder meer IBM en Bell Labs. In 2014 werd het gebouw uitgeroepen tot een National Historic Landmark.

  Kresge Auditorium, Massachusetts Institute of Technology

  • Locatie: Cambridge, Massachusetts, USA
  • Voltooid: 1955

  Saarinen ontwierp deze zaal samen met de nabijgelegen kapel. Opvallendste elementen zijn de grote glaspartijen en het dunne dak. Dat weegt amper 1200 ton en had geen andere ondersteuning dan de zijmuren nodig. Zo heeft iedereen in de zaal een ongehinderd zicht. Zwevende akoestische ‘wolken’ zorgen voor de perfecte akoestiek. Het gebouw omvat een concertzaal, een kleinere theaterzaal, repetitielokalen, kleedkamers, kantoren, badkamers en lounges.

  United States Embassy

  • Locatie: London, England
  • Voltooid: 1960

  In 1960 opende in Londen de eerste ambassade die ontworpen was als een ambassade. Het indrukwekkende bouwwerk aan Grosvenor Square, de grootste West-Europese ambassade, is ook het enige van Eero Saarinen in het Verenigd Koninkrijk. De architect liet zich voor zijn plannen inspireren door het paleis van de Doge in Venetië. Het resultaat was een gebouw met negen verdiepingen, waarvan drie ondergronds, met 600 kamers en plaats voor 750 werknemers. Sinds januari 2018 is de Amerikaanse ambassade gevestigd in een nieuw gebouw in Nine Elms.

  TWA Flight Center, John F. Kennedy International Airport

  Eero Saarinen
  • Locatie: New York, New York, USA
  • Voltooid: 1962

  Het TWA Flight Center was de terminal voor alle vluchten van Trans World Airlines van of naar John F. Kennedy International Airport, een van de drukste vlieghavens ter wereld. Vandaag maakt het deel uit van de terminal van JetBlue Airways. Dankzij het dunne dubbele dak in de vorm van vleugels en de grote ramen is het allicht het meest iconische van Saarinens ontwerpen. “Het was de bedoeling om passerende passagiers een volledig ontworpen omgeving te laten ervaren, waarin elk onderdeel voort komt uit een ander en alles behoort tot dezelfde vormelijke wereld.”

  Gateway Arch

  • Locatie: St. Louis, Missouri, USA
  • Voltooid: 1965

  De Gateway Arch maakt deel uit van het Jefferson National Expension Memorial park, dat werd opgericht ter herinnering aan de westelijke verovering van Amerika. Deze 192 meter lange boog in roestvrij staal is het grootste door de mens gemaakte monument in Noord- en Zuid-Amerika. Saarinens vader Eliel had ook een ontwerp ingestuurd en werd per ongeluk verwittigd dat hij bij de laatste kanshebbers zat. Toen twee uur later het bericht kwam dat niet hij maar zijn zoon nog kans maakte, opende hij een tweede fles champagne om te vieren.

  Ontdek ook de meubelontwerpen van Eero Saarinen

  Je vindt ze in onze toonzaal en in onze webshop.

   

   

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  13 en 14 maart is het outdoor weekend in onze toonzaal. Wees er als eerste bij voor onze showroommodellen, ontdek de nieuwe lente collectie en laat je tuin (her)inrichten door onze interieurarchitecten. Spring is coming!

  Het bericht Bij Master begint de lente een week vroeger verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: March 2, 2021, 12:39 pm

  Ontvang 20% korting op jouw Mags Sofa van 1 maart tot 31 maart 2021.

  Het bericht Hay actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 27, 2021, 7:41 am

  Piero Lissoni en Knoll werken al jarenlang intens samen. Toch blijven hun ontwerpen verrassen. In onze showroom vind je het eerste prototype van de gloednieuwe Knoll Matic sofa.

  Het bericht Exclusief: ontdek als eerste de nieuwe Knoll Matic verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 23, 2021, 8:53 am

  De Master Ateliers ontfermen zich over jouw volledige interieur. Ook voor de raamdecoratie hebben we alle expertise in huis. Laat je daarom begeleiden in je zoektocht naar de perfecte gordijnen en lamellen, van het plan tot de uitvoering.

  Het bericht Drie redenen om voor raamdecoratie uit ons atelier te kiezen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 17, 2021, 8:18 am

  Wie een tijdloos, elegant interieur wil, komt onvermijdelijk uit bij de klassiekers van het hedendaags design. In de kantoren van Development Coordination Belgium vullen decennia oude en piepjonge meubelstukken elkaar aan.

  Het bericht Realisatie: design klassiekers bij een projectontwikkelaar verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 16, 2021, 8:02 am

  Haal je liever je producten niet op in de showroom of net buiten de openingsuren? Dat kan bij Master Meubel! Ontdek in deze video hoe onze innovatieve afhaalkluis werkt.

  Het bericht Haal je (Valentijn)bestelling af wanneer het past verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 9, 2021, 12:23 pm

  Nu we elke avond doorbrengen in onze bubbel, is het misschien nog moeilijker om bijzondere momenten zoals Valentijn te vieren. Met deze liefdevolle design accessoires komen jullie toch ongetwijfeld helemaal in de juiste sfeer.

  Het bericht Zo maak je Valentijn extra romantisch verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 2, 2021, 12:43 pm

  Het model Base is gemaakt in de gebruikelijke Interlübke kwaliteit, puur ontworpen en vooral buitengewoon ontvankelijk. Prijs per 1 kast van 1 meter incl. twee leggers en een ophangrail heb je nu vanaf 950EURO. Deze actie is geldig van 15 februari t.e.m 30 september 2021.

  Het bericht Interlübke actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 1, 2021, 8:38 am

  Master Meubel is jouw unieke aanspreekpunt voor de totaalinrichting van je thuis of je bedrijf. Uiteraard vind je alle designmeubilair en accessoires in onze showroom. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden…

  Het bericht Master Meubel, meer dan meubilair verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 26, 2021, 3:28 pm

  Dankzij haar vloeiende paddenstoelvorm is de Panthella lamp de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een onmiddellijk herkenbaar designicoon. Om dat te vieren, brengt Louis Poulsen een nieuw formaat en een nieuwe afwerking van de Panthella Tafel naar jouw interieur.

  Het bericht 50 jaar Panthella lamp: Louis Poulsen presenteert nieuwe versies verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 10:56 am