Master website
 • nl
 • en
 • Geen grootmeesters van het hedendaags design zonder lichtende voorbeelden. In het Design Museum Gent en het ADAM Brussels Design Museum zijn dit voorjaar inspirerende tentoonstellingen te zien over Sovjet-design, de Belgische Designer van het Jaar en een design jeugdzonde.

  Unfold - L’Artisan Electronique (Gent, nog tot 4 maart 2018)

  De Antwerpse designstudio Unfold, in 2002 opgericht door studiegenoten Claire Warnier en Dries Verbruggen, werd vorig jaar bekroond tot Designer van het Jaar 2017. Drie jaar eerder wonnen ze al de Henry Van de Velde Award voor Jong Talent. Het duo oogstte internationaal lof met l’Artisan Electronique, een 3D-keramiekprinter met virtuele draaischijf. Met dat project stellen ze vragen over de klassieke rollen van ontwerper, producent en consument en over ambachtelijke kennis, technologische productie en digitale evoluties. Hoe willen we de toekomst verder vormgeven?

  L’Artisan Electronique is nog tot en met zondag 4 maart de blikvanger op de tentoonstelling van Unfold in het Design Museum Gent. Alle info vind je hier.

   

  Peter Ghyczy, 50 years of functionalism (Brussel, nog tot 11 maart 2018)

  Peter Ghyczy werd geboren in Hongarije, heeft de Duitse nationaliteit en woont in Nederland. In augustus 1968 gebruikte hij een nieuw plastic, polyurethaan, voor het ontwerp van zijn garden egg. Vandaag beschouwt hij de tuinfauteuil als een jeugdzonde. Dat hield de garden egg, een van de eerste die weerbestendig was, niet tegen om een iconisch sixties ontwerp te worden. Het ADAM Brussels Design Museum werpt een blik op het creatieve proces, het werk en het oeuvre van Peter Ghyczy.

  Peter Ghyzcy, 50 years of functionalism loopt van woensdag 7 februari tot en met zondag 11 maart 2018 in het ADAM Brussel Design Museum. Alle info vind je hier.

   

  Soviet design, red wealth (Brussel, nog tot 21 mei 2018)

  ADAM en het Moscow Design Museum slaan de handen in elkaar voor de eerste retrospectieve gewijd aan de designproductie van de Sovjet-Unie in de afgelopen eeuw. Ontdek iconische stukken uit de periode van de jaren vijftig tot de Olympische Spelen van 1980 in Moskou. De expo belicht verschillende aspecten van de Sovjet-cultuur, waaronder de kindertijd en vrijetijdsbesteding, visuele communicatie en verpakkingsontwerpen, en meubels en huishoudelijke producten.

  Soviet design, red wealth is nog tot en met maandag 21 mei te bezichtigen in het ADAM Brussels Design Museum. Alle info vind je hier.

  Volg onze Facebookpagina voor meer nieuws over tentoonstellingen en design.

  Producten die je misschien leuk vindt

  MasterMeubel

  Master Meubel, expert in design meubelen, maatwerk, raamdecoratie en interieur inrichting. Meubelen van topontwerpers te bekijken op onze website of in onze showroom.

  13 en 14 maart is het outdoor weekend in onze toonzaal. Wees er als eerste bij voor onze showroommodellen, ontdek de nieuwe lente collectie en laat je tuin (her)inrichten door onze interieurarchitecten. Spring is coming!

  Het bericht Bij Master begint de lente een week vroeger verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: March 2, 2021, 12:39 pm

  Ontvang 20% korting op jouw Mags Sofa van 1 maart tot 31 maart 2021.

  Het bericht Hay actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 27, 2021, 7:41 am

  Piero Lissoni en Knoll werken al jarenlang intens samen. Toch blijven hun ontwerpen verrassen. In onze showroom vind je het eerste prototype van de gloednieuwe Knoll Matic sofa.

  Het bericht Exclusief: ontdek als eerste de nieuwe Knoll Matic verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 23, 2021, 8:53 am

  De Master Ateliers ontfermen zich over jouw volledige interieur. Ook voor de raamdecoratie hebben we alle expertise in huis. Laat je daarom begeleiden in je zoektocht naar de perfecte gordijnen en lamellen, van het plan tot de uitvoering.

  Het bericht Drie redenen om voor raamdecoratie uit ons atelier te kiezen verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 17, 2021, 8:18 am

  Wie een tijdloos, elegant interieur wil, komt onvermijdelijk uit bij de klassiekers van het hedendaags design. In de kantoren van Development Coordination Belgium vullen decennia oude en piepjonge meubelstukken elkaar aan.

  Het bericht Realisatie: design klassiekers bij een projectontwikkelaar verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 16, 2021, 8:02 am

  Haal je liever je producten niet op in de showroom of net buiten de openingsuren? Dat kan bij Master Meubel! Ontdek in deze video hoe onze innovatieve afhaalkluis werkt.

  Het bericht Haal je (Valentijn)bestelling af wanneer het past verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 9, 2021, 12:23 pm

  Nu we elke avond doorbrengen in onze bubbel, is het misschien nog moeilijker om bijzondere momenten zoals Valentijn te vieren. Met deze liefdevolle design accessoires komen jullie toch ongetwijfeld helemaal in de juiste sfeer.

  Het bericht Zo maak je Valentijn extra romantisch verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 2, 2021, 12:43 pm

  Het model Base is gemaakt in de gebruikelijke Interlübke kwaliteit, puur ontworpen en vooral buitengewoon ontvankelijk. Prijs per 1 kast van 1 meter incl. twee leggers en een ophangrail heb je nu vanaf 950EURO. Deze actie is geldig van 15 februari t.e.m 30 september 2021.

  Het bericht Interlübke actie verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: February 1, 2021, 8:38 am

  Master Meubel is jouw unieke aanspreekpunt voor de totaalinrichting van je thuis of je bedrijf. Uiteraard vind je alle designmeubilair en accessoires in onze showroom. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden…

  Het bericht Master Meubel, meer dan meubilair verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 26, 2021, 3:28 pm

  Dankzij haar vloeiende paddenstoelvorm is de Panthella lamp de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een onmiddellijk herkenbaar designicoon. Om dat te vieren, brengt Louis Poulsen een nieuw formaat en een nieuwe afwerking van de Panthella Tafel naar jouw interieur.

  Het bericht 50 jaar Panthella lamp: Louis Poulsen presenteert nieuwe versies verscheen eerst op MasterMeubel.

  Author: shannen
  Posted: January 13, 2021, 10:56 am